P

Panimoliitto: Hallituksen rohkeus petti alkoholilain valmistelussa

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto arvostelee maan hallitusta rohkeuden puuttesta uutta alkoholilakia valmisteltaessa. Liiton toimitusjohtaja Elina Ussa kirjoittaa blogissaan, että hallituksen rohkeus ei riittänyt edellisen eduskunnan aikana tehtyjen ylisääntelyn malliesimerkkien poistamiseen.
”Ylisääntelyn purkamisessa hyvään vauhtiin päässeen (Juha) Sipilän hallituksen vauhti hiipui. Alkoholimainonnan rajoituksiin esitys ei varsinaisesti koske. Jakeluautojen bränditeippaukset, sosiaalisen median rajoitteet, ulkomainonnan täyskielto ja televisiomainonnan tiukentuneet aikarajoitteet pysyvät voimassa sellaisenaa”, Ussa kirjoittaa.
Panimoliitto vaatii, että päättäjien pitää taata kotimaiselle elinkeinolle samanlainen toimintaympäristö niin verojen kuin sääntelyn suhteen kuin keskeisissä kilpailijamaissa. Kulutushyödykkeiden osalta vertailu pitää ensisijaisesti tehdä niihin maihin, joista tällä hetkellä Suomeen kohdistuu kilpailevaa rajakauppaa.
”Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Suomen on pidettävä alkoholiverotus Viron, Latvian, Ruotsin ja Saksan kanssa kilpailukykyisellä tasolla sekä sääntelyhurmoksen sijaan karsittava vielä lisää vuosien varrella kertynyttä ylisääntelyä”, Ussa linjaa.
”Alkoholipolitiikka on kansallinen päätös, eikä siitä voi syyttää Brysselin byrokraatteja. Hitaasti kiiruhtaen Suomi asemoituu osaksi Eurooppaa myös alkoholipolitiikassa. Nimittäin tämän pienempiä vapauttavia askeleita ei hallitus juuri olisi voinut enää ottaa”, hän jatkaa.

Facebook Comments