P

Panimojätti AB InBev parantaa oluidensa näkyvyyttä ja jakelua Suomessa

Maailman suurin panimokonserni, Anheuser-Busch InBev, on ottanut olutmerkkiensä maahantuonnin omalle vastuulleen. AB InBev aikoo parantaa kansainvälisten tunnettujen olutmerkkiensä Coronan, Budweiserin, Becksin, Leffen, Spatenin, Hoegaardenin, Franziskanerin, Löwenbräun ja Stella Artoisin sekä muiden yhtiön brändien myyntiä ja näkyvyyttä Suomessa.

Viisi Tähteä uutisoi jo helmikuussa, että Anheuser-Busch InBev oluidensa panostaa markkinointiin ja jakeluun Pohjoismaissa. Suomea ennen  yhtiö on ottanut hoitaakseen tuotteidensa maahantuonnon Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa.

Konsernin tuore maajohtaja Sascha Cordes kertoo, että suomalaiset kuluttajat ovat asiantuntevia ja kiinnostuneita oluista. Heillä ovat myös suuret vaatimukset tuotteiden laadulle.

Oktoberfesteiltä tutut baijerilaisoluet Spaten ja Löwenbräu kuuluvat AB Inbev -konserniin.

”Olutvalikoimamme vastaakin erittäin hyvin kasvavaan premium-oluiden kysyntään Suomessa. Työskentelemme tiiviisti paikallisten kumppaneidemme kanssa ymmärtääksemme entistä paremmin suomalaisten tarpeet, vastataksemme niihin sekä parantaaksemme heidän hetkiään oluidemme parissa,” Cordes perustelee.

Oluiden myyntiä on ollut väliaikaisesti tukemassa juomatoimittaja Winestate, jolla on laaja jakeluverkosto.Logistiikkakumppanina on Skanlog. Aiemmin AB InBev on ottanut tuotteidensa maahantuonnin hoitaakseen myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

Anheuser-Busch InBev on maailman suurin panimokonserni. Liikevaihto oli vuonna 2018 noin 48,5 miljardia euroa (54,6 mrd dollaria). Työntekijöitä on yli 175 000. Oluita AB Inbev myy 150 eri maassa.

CategoriesJuomat Olut

Facebook Comments