O

Onko perinteisten cocktailbaarien aika ohi? – Gate A21 luottaa edullisiin drinkkeihin ja käsityöoluisiin

Helsingin Annankatu 21:ssä avasi viikonloppuna ovensa baari Gate A21, joka tarjoaa monipuolisia drinkkejä ja pienpanimo-oluita. Ravintolan sisustuksessa näkvyin elementti on oikea lentokone. Ravintola aikoo tarjota cocktaileja asiakasystävälliseen hintaan.

”Perinteisten cocktailbaarien aika on ohi. Harva halua maksaa suuria summia drinkeistään. Jengi haluaa maistella aitoja makuja – siis kotimaisia pienpanimo-oluita, siidereitä, skumppaa ja toki hyviä cocktaileja, mutta asiakasystävälliseen hintaan”, lataa ravintoloitsija Gianjot ”Dollar” Singh.

Singh uskoo käsityötuotteiden vetovoimaan, sillä osa baarikansasta on ryhtynyt etsimään uusia makuja perinteisen määrien kittaamisen sijaan. Baarin juomavalikoiman on elettävä sesongin ja trendien mukaan. Uutuuksia on aina oltava tarjolla.

Gate A21:n valikoimiin kuuluvat myös kuohuvat ja kuplivat juomat. Kuvassa baarimestari Sofia Matchalov. Kuva: Niko Laurila.

 

Tämän Singh on pannut merkille muun muassa perheyhtiönsä Onniravintoloiden pyörittämissä Taka-Töölön Viidessä Pennissä, Ylä-Malmintorin Suskissa ja Vantaan Myyrmannin Happy Red Onionissa. Perusjengi juo perusolutta ja naukkailee jallua ja kossuvissyä, mutta yhä suurempi joukko tulee baariin maistellakseen jotakin aiemmin kokematonta.

”Satsaamme laadukkaisiin drinkkeihin, joita tekevät Helsingin cocktailbaareissa rutinoituneet raudankovat ammattilaiset. Olutvalikoimamme kattaa pääasiassa kotimaisia pienpanimo-oluita, mutta mukana on myös laadukkaita tuontituotteita, kaikkiaan yli 100 erilaista”, Singh kertoo Gate A21:n juomapolitiikasta.

Suomalainen pienpanimoskene etenee huimaa vauhtia. Uusia tuotteita tulee lisää ja niitä on oltava tarjolla.

”Pyrimme tarjoamaan Gate A21.ssä  pienpanimobuumin aallonharjalta parhaat ja kiinnostavimmat tuotteet. Tulemme myös yhdistämään cocktailien ja käsityöoluiden maailman luomalla kokonaan uusia juomasekoituksia niiden pohjalta”, olutvalikoimasta vastaava Tommi Rauhala lupaa.

Baarivalikoimista, viineistä ja kuplivista juomista vastaavat Helsingin cocktailbaareissa meritoituneet baarimestarit Sini Kortesmäki ja Sofia Matchalov.

“Tarjoamme luonnollisesti paljon perusdrinkkejä. Rakennamme siihen rinnalle oman cocktaillistan, jossa on runsaasti itse suunnittelemiamme ja valmistamiamme herkkuja. Ehdottomana lähtökohtana pidämme kotimaisia raaka-aineita sekä valikoiman elämistä kauden mukaan”, Kortesmäki esittelee

Gate A21 hakee asiakaskuntansa nuorista aikuisista, joille myös musiikki on tärkeä osa baari-iltaa.

Gate A21:ssä tunnelmaa värittää fiilikseen sopiva musiikki. Vilkkaimpina iltoina paikalla on myös dj virittämässä tunnelmaa tanssilattialla.

Dollar Singh uskoo, että laaja valikoima ja laadukkaat juomat vetoavat tämän päivän nuoriin aikuisiin. Kuva. Niko Laurila.

“Meille on helppo tulla joko yhdelle tai viettämään pidempää iltaa. Asiakasystävälliset hinnat ja osaava palvelu ovat Gate A21:n kulmakiviä. Tanssiminen ja hauskan pitäminen ovat sallittua”, Singh jatkaa.

Gate A21:ssä on vajaat sata asiakaspaikkaa. Kesäksi kadun puolelle tulee pieni terassi. Ravintolassa ei ole varsinaista keittiötä, mutta baarissa on saatavilla pientä suuhunpantavaa.

Sisustuksen erikoisuutena on baaritiskin ylle nostettu aidon lentokoneen runko.

Gate A21 on sisutukseltaan industrial-henkinen, jossa korostuu ilmailuteema. Baarin nimi viittaa lentoaseman lähtöporttiin. Teeman huipentaa baaritiskin ylle nostettu oikea Cessna-pienkone.

Aito Cessna-lentokone lepää ravintolan baaritiskin yllä. Kuva: Niko Laurila.

“Hankimme lentokoneen eräältä ilmailuharrastajalta ja sillä on lennetty tuhansia tunteja. Sisustuksen suurin haaste oli saada koko koneen runko yhtenä kappaleena ravintolaan sisään”, Singh nauraa.

Gate A21 avasi ovensa Helsingin Annankatu 21:ssä viime viikonloppuna. Varsinaisia avajaisia vietetään perjantaina 16.11. Ravintolatoiminnasta vastaa Onniravintolat, jolla on yhteensä yhdeksän anniskelupaikkaa eri puolilla Helsinkiä.

Facebook Comments