S

Saimaa Gastronomyn ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomyn yhteistyöverkoston ruokaviikonloput Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Verkostoon kuuluu neljä yritystä, jotka ovat Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano.

Hotelli Punkaharju Savonlinnassa, Sahanlahti Resort Puumalassa, TeaHouse of Wehmais Juvalla ja Tertin Kartano Mikkelissä muodostavat alueen vahvuuksiin perustuvan teemallisen kokonaisuuden, josta matkailijan on helppo valita mieleisensä ja luoda eri tarpeisiin sopivia paketteja tai kiertomatkan osia.

Yritykset ovat eri puolilla Saimaata. Niiden toimintamalliin kuuluu lähellä tuotettujen ruokatuotteiden lisäksi paikallisten ihmisten työllistäminen.

Hotelli Punkaharjun Saimi Hoyer järjestää maukkaita ruokaviikonloppuja myös varsinaisen matkailusesongin ulkopuolella Kuva: Andres Teiss.

Saimaa Gastronomy on erinomainen esimerkki yritysten välisestä yhteistyöstä. Monipuolisia aktiviteetteja ja lähiruokaa sisältäviä ruokaviikonloppuja järjestetään kiireisimmän kesäkauden ulkopuolella,” arviointiraati toteaa.

Ruokamatkailukilpailuun osallistui 42 monipuolista ehdokasta. Lisäksi raati palkitsi kolme merkittävää ruokamatkailutekoa, jotka ovat Fork in Hand -ruokakävely (Heather`s Helsinki), Villiä ja läheltä – Ruokamatka tarinoiden saaristoon (Herrankukkaro) sekä Ravintola Niinipuu – Emännän piirakkapaja (Okkolan lomamökit).

Arviointiraati antoi kunniamaininnat Koe Meidän Tampere -paketoinnille ja Lappish Foodie Experience & How to be a local -tuotteille (Harriniva Oy / Torassieppi).

Muikku on Saimaan todellista lähiruokaa. Kuva: Andres Teiss.

Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kisan tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja tukea aitoa yhteistyötä.

Ruokamatkailukilpailu liittyy Hungry for Finland (H4F) -ruokamatkailun tuotteistamishankkeeseen (EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahasto). Hanketta ja kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Pääkuva: Tertin Kartano.

Facebook Comments