O

OlutExpo on gastronomian ja hyvien juomien juhla

OlutExpo Finland kasvaa ja kehittyy vuosi vuodelta. Lokakuun viimeisenä viikonloppuna 28.–30.10. Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävä OlutExpo tarjoaa laadukkaiden juomien ohella todellista gastronomian juhlaa.
expo1Neljännen kerran järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut 40 panimojuomien ja tisleiden valmistajaa ja maahantuojaa. Tapahtumasta on tulossa todellinen hyvien makujen juhla, kun helsinkiläiset panimoravintolat ja street food -yrittäjät laittavat tapahtuman ruokatarjonnan kokonaan uusiksi.
Ruokatarjonnasta vastaavat pääkaupungin panimoravintoloiden keulakuvat Bryggeri Helsinki ja Il Birrificio sekä suomalaisen street foodin aallonharjalla seilaavat Liesikiesi ja Social Food.
”OlutExpo on tähän saakka pyrkinyt esittelemään mahdollisimman laajasti erilaisia oluita, siidereitä, viskejä ja muita tisleitä. Nyt nostamme kuitenkin ruoan eli laadukkaat raaka-aineet ja herkulliset makukokonaisuudet esille”, sanoo tapahtuman järjestäjä Mikki Nyman.

vieras voi tehdä ennen kokemattoman matkan aina tukevista burgereista kasvisruokien ja eksoottisten makujen maailmaan saakka.

Ruokatarjonnassa ravintolat tekevät yhteistyötä, jotta valikoima olisi mahdollisimman kattava ja maukas. Ennakkosuunnittelu tuo myös yhteistä linjaa tuotteiden hinnoitteluun.
Il Birrificio 2”Yhdistelemällä erilaisia ruokamakuja valtavaan kirjoon oluita, siidereitä ja tisleitä, tapahtuman vieras tehdä ennen kokemattoman matkan aina tukevista burgereista kasvisruokien ja eksoottisten makujen maailmaan saakka”, Nyman vakuuttaa.
Keittiöt hiovat parhaillaan ruokatarjontaansa. Lopulliset ruoka- ja juomalistat julkistetaan mahdollisimman ajoissa ennen OlutExpon alkua. Ruoka-annosten myynti tapahtuu Merikaapelihallin toisessa kerroksessa, jonne rakennetaan vajaan 300 hengen ravintolatila.

Syyskauden maukkaimmat oluet, siiderit ja tisleet

Panimot ja maahantuojat esittelevät syys- ja talvikauden uutuuksia sekä klassikkojuomia perinteiseen tapaan OlutExpossa Merikaapelihallin ensimmäisessä kerroksessa.
Suomen pienpanimobuumi käy yhä kuumana. Käsityöpanimoita on maassa jo reilut 75. Tapahtumaan olisi ollut tarjolla enemmän juomanvalmistajia kuin tilaan mahtuu.

Kyseessä ei ole pelkkä pienpanimofestivaali.

”Valitettavasti seinät tulevat vastaan ja yleisöllekin pitää jättää reilusti tilaa. Olemme pyrkineet luomaan mahdollisimman kattavan kokonaisuuden. Kyseessä ei ole myöskään pelkkä pienpanimofestivaali, vaan pyrimme palvelemaan yleisöä mahdollisimman laajasti laadukkailla tuotteilla”, Nyman perustelee.
Monet kotimaiset ja kansainväliset tuotteet saavat perinteiseen tapaan ensi-iltansa OlutExpossa. Juomien lopullinen määrä selviää, kun kaikki näytteilleasettajat ovat vahvistaneet osallistumisensa ja tuotelistansa.

Olut Expo TV suorana Youtubessa

OlutExpo Finlandin oheisohjelmaan kuuluvat olennaisena tuotteiden maistelu- ja tasting-tilaisuudet. Kokonaan uutena tapahtumassa on mukana Viisi Tähteä Median tuottama OlutExpo TV.  Perjantaina ja lauantaina tapahtuman puhujalavalla järjestettävät talk showt juontavat juomamaailmasta tunnetut mediapersoonat Arto Koskelo ja Maria Markus.
Vajaan kolmen tunnin mittaiset talk showt lähetetään suorina Youtuben kautta. Ne sisältävät runsaasti sekä etukäteen että OlutExpon aikana kuvattuja inserttejä. Projektin tuottaja on Heikki Kähkönen ja päätoimittaja Eeropekka Rislakki.
OlutExpoon tulee lisäksi muuta teemaan liittyvää oheisohjelmaa ja runsaasti mielenkiintoisia yllätysvieraita. Niistä kerrotaan lähempänä tapahtumaa.
OlutExpo Finland 2016 Helsingin Kaapelitehtaalla 28.–30.10.2016. Avoinna perjantaina ja lauantaina klo 14–23 sekä sunnuntaina 14–21. Valomerkki on puoli tuntia ennen sulkemista. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.
Pääsyliput ennakkoon Tiketistä,  Ennakkolippujen hinnat perjantaina 10 euroa, lauantaina 14 euroa ja sunnuntaina 8 euroa. Kolmen päivän paketti vain ennakosta hintaan 25 euroa. Liput ovelta perjantaina 12 euroa, lauantaina 16 euroa ja sunnuntaina 10 euroa. Lippujen hinnat sisältävät pääsymaksun, narikan ja tasting-lasin.

Facebook Comments