U

Ulkomaiset oluenvalmistajat ottavat mallia suomalaispanimon ympäristöesimerkistä

Italialaiset panimot seuraavat Saimaan Juomatehdasta EKOenergian käytössä. Mikkeliläispanimo otti runsas vuosi sitten ensimmäisenä käyttöön ympäristösertifioidun EKOenergia-sähkön. Nyt esimerkki kiinnostaa eri puolilla maailmaa.
EKOenergia-ympäristömerkin Italian-maavastaava Vincenzo Bordino kertoo Saimaan Juomatehtaan verkkosivuilla, että monet italialaiset panimot ovat siirtyneet EKOenergian käyttöön tänä vuonna.

Vincenzo Bordino.

Kyselyjä ympäristösertifikaatista on tullut myös muualta Euroopasta, Venäjältä sekä Etelä-Amerikasta saakka.
”Saimaan Juomatehtaan ja italialaispanimoiden esimerkki osoittaa, kuinka laaja vaikutus yksittäisten yritysten valinnoilla voi olla. Ilmastonmuutoksen vastaisessa rintamassa ei ole kilpailuasetelmaa, vaan puhtaita win-win-mahdollisuuksia”, Bordino kehuu.

Oluennautiskelijat ovat kiinnostuneita ympäristöstä ja ekologisesti valmistetuista tuotteista.

Saimaan Juomatehdas muistuttaa tiedotteessaan, että kuluttajien kiinnostus kestävällä tavalla valmistettuihin tuotteisiin kasvaa jatkuvasti. Panimoalalla eri kokoiset yritykset kehittävät prosessejaan ympäristöystävällisempään suuntaan.
Tärkeäksi kehityksen kohteeksi on noussut energia; varsinkin käytetyn sähkön alkuperä ja sen tuotannon vastuullisuus. Esimerkiksi kansainvälinen jättiyritys AB InBev on ilmoittanut siirtyvänsä uusiutuvan energian käyttöön tuotannossaan ensi vuosikymmenen loppuun mennessä.

EKOenergia-tunnus näkyy Saimaan Juomatehtaan tuotepakkauksissa.Kuva: Saimaan Juomatehdas Oy.

Toimitusjohtaja Jussi Laukkanen on ylpeä Saimaan Juomatehtaan saamasta kansainvälisestä huomiosta.
”Olemme sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin, ja kehitämme omia prosessejamme koko ajan ympäristöystävällisempään suuntaan. Haluamme toimia esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä teollisuudelle ympäristön ja kestävän kehityksen huomioon ottamisessa”, Laukkanen perustelee.
Kansainvälinen EKOenergia-ympäristömerkki edistää kestävästi tuotetun uusiutuvan energian käyttämistä maailmanlaajuisesti. Merkkiä myönnettäessä tarkastellaan muun muassa bioenergian ilmasto- ja ympäristövaikutuksia, vesivoiman ongelmia virtavesiluontoon liittyen sekä tuulivoiman sijoittamista lintualueiden suhteen.

CategoriesPanimot

Facebook Comments