P

Pienpanimoveteraanin seuraava askel: Oma olutravintola keskelle Berliiniä

Panimoravintola Bryggeri Helsinki avaa ravintolan Berliiniin. Bryggerin suomalais-saksalainen olutravintola tulee vilkkaasta kulttuurielämästä tunnetun Prenzlauer Bergin kaupunginosaan.

Panimo- ja ravintolayrittäjä Pekka Kääriäisen Saksan-projekti ottaa juhannuksen jälkeen seuravaan askelen, kun olutravintola Bryggeri Helsinki avaa ovensa Berliinissä. Huhtikuussa Kääriäisen perheyritys perusti Berliiniin juomien maahantuontiyrityksen. Nyt on ravintolan vuoro.

Panimoravintola Bryggeri Helsinki avasi ovensa torikortteleihin kuuluvassa Sofiankatu 2:ssa vappuaattona 2013 yhtenä ensimmäisistä arvo-ja turistikortteleiden ravintoloista. Bryggeri panimoineen on avaamisestaan lähtien ollut oluiden ja hyvän ruoan ystävien sekä turistien suosikkikohde.

Bisnes kehittyy, mutta Bryggerin ravintolapuolella ovat sananmukaisesti seinät tulleet vastaan. Panimolla on vielä käyttämätöntä kapasiteettia, mutta ravintolaa ei voi enää laajentaa. Ratkaisu löytyi Prenzlauer Bergin kaupunginosasta Berliinistä, osoitteesta Göhrener Strasse 5.

Suomalaisten perustama saksalaisyritys vastaa ravintolatoiminnasta. Samaan yhteyteen tulee maahantuontifirman konttori.

Berliinin Bryggerin ravintolatoiminnasta vastaa saksalaisyritys, josta Bryggeri Helsingin emoyritys Rakuuna Olut omistaa puolet. Pekka Kääriäinen sekä kaksi muuta suomalaista liikemiestä ovat yrityksessä vähemmistöosakkaina.

Pekka Kääriäinen saa ravintplan avaimet vuokranantajalta Janine Gerneriltä. Kuva: Bryggeri Helsinki.

Göhrenerstrassen vuokrakiinteistössä on liiketilaa lähes 300 neliömetriä. Sisällä ravintolassa on 100 asiakaspaikkaa sekä ulkona vielä lisäksi noin 50 terassipaikkaa.

”Vuokrasopimuksen teimme viime viikolla. Tiloissa on valmis kalusto, joten pääsemme aloittamaan toiminnan varsin nopeasti pienen pintaremontin ja lupien saamisen jälkeen. Uskon, että vietämme avajaisia pian juhannuksen jälkeen”, Kääriäinen kertoo tiedotteessaan.

Kääriäinen ja Berliinissä asuva Niina Tanskanen-Raack toimivat ravintolayhtiön toimitusjohtajina. Ravintolasta ja keittiöstä vastaa myös Berliinissä asuva Ismo Piispanen.

Berliinistä on suunnitteilla suomalaisten käsityöoluiden ja pientisleiden Euroopan-viennin keskus.

Juomien maahantuontia Saksaan ja muualle Keski-Eurooppaan harjoittava Finnische Getränkehandel & Import GmbH -yritys tulee sijoittumaan Bryggerin yhteyteen.
Paikalle on tulossa tarjolle laaja suomalaisten panimojuomien ja tisleiden kattaus yhdistettyinä pohjoisiin ruokiin ja raaka-aineisiin.

”Uuden ravintolan tarkoituksena on kokeilla Bryggeri Helsingin ravintolakonseptia ulkomailla sekä saada lisämyyntiä ja vientiä oman panimon tuotteille. Koko konsepti toteutetaan osana laajempaa suomalaisten pienvalmistajien vientihanketta”, Kääriäinen perustelee.

Kääriäisen mukaan Berliini valikoitui Bryggerin Saksan-konseptin aloituspaikaksi luontaisesti.

”Kaupungissa on laaja ja uudistuva asiakaskunta. Lisäksi Berliini kasvaa tällä hetkellä voimakkaasti, joten myös uusia asiakkaita on suhteellisen helppo saada.”

Berliinin Alexanderinplatzille ja Urania-maailmankellon kohtauspaikalle Bryggeri Helsingistä on vain 2,5 km:n kävelymatka. Kuva: Heikki Kähkönen.

Berliinin Prenzlauer Berg on viihtyisä ja elävä kulttuurikaupunginosa Pankowin alueella. Se tunnetaan kahviloista, ravintoloista ja putiikeista sekä vehreistä kaduista ja aukioista.

Bryggeri Helsinki sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä. Raitiovaunupysäkit ovat lähellä.

Lyhyen kävelymatkan päässä ovat Prenzlauer Alleen S-bahn-asema ja Eberswalder Strassen metroasema sekä suosittu kulttuurikeskus Kulturbrauerei (suom. Kulttuuripanimo).

Bryggeri Helsingissä Suomessa käynnissä 5-vuotisjuhlaviikko.

Bryggeri Helsinki, avasi ovensa lähes päivälleen viisi vuotta sitten. Sofiankadulla on saksalaissyntyisen panimomestarin Mathias Hüffnerin johdolla valmistettu yli 70 erilaista olutta.

Bryggeri Helsingin oluita ja burgereita saadaan maistella tulevaisuudessa Berliinissä. Kuva: Bryggeri Helsinki.

Ravintolapanimon tuotantomäärä on noin 170 000 litraa olutta vuodessa. Ravitolapuolella Bryggeri on erikoistunut ruoan ja oluen yhdistämiseen. Ravintola tarjoaa puhtaista raaka-aineista valmistettua skandinaavista ruokaa. Keittiöpäällikkönä on Ali Suviala.

”Katsomme luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Bryggerin laadukkaat oluet sekä oluen ja ruoan yhdistämisen taito ovat ne keinot, joilla Bryggeri Helsinki pärjää yhä kovenevassa kilpailussa”, tulevaisuuden suunnitelmia toimitusjohtaja Olli Majanen.

Syntymäpäiviä juhlitaan Bryggerissä koko viikon. Ohjelmassa on muun muassa nonstop-panimokierroksia sekä juhlaoluiden julkistaminen keskiviikkona 16. toukokuuta.

CategoriesMatkalla Olut

Facebook Comments