O

Olvin Lasse Aho valittiin ensimmäisenä suomalaisena Euroopan panimoiden liiton johtoon

Panimoliiton puheenjohtaja ja Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho aloittaa ensimmäisenä suomalaisena eurooppalaisen panimoalan etujärjestön, The Brewers of Europen, puheenjohtajana. Aho on toiminut Euroopan Panimoliiton hallituksessa vuodesta 2014, josta kaksi vuotta varapuheenjohtajana.

Euroopan Panimoliiton toimipaikka on Brysselissä. Euroopassa on noin 10 000 panimoa, joiden joukossa on sekä globaaleja olutjättejä, vuosisatoja toimineita perhepanimoita että lukuisia pienpanimoita.

”Ennen koronapandemiaa olutmarkkina kasvoi Euroopassa viisi peräkkäistä vuotta nostaen alan merkitystä työllistäjänä. Yksi tärkeimmistä tavoitteista onkin panimoalan merkittävän ja pitkän arvoketjun työllistämisedellytysten varmistaminen erittäin haasteellisessa tilanteessa”, puheenjohtaja Lasse Aho kertoo Panimoliiton tiedotteessa.

Oluen valmistuksen työllistävä vaikutus on Suomessa merkittävä. Se luo välillisesti lähes 25 000 työpaikkaa. Euroopassa panimoalan työllisyysvaikutus on jopa 2,3 miljoonaa työpaikkaa. Panimot tuovat työtä niin maatalouteen, logistiikka-alalle, pakkausteollisuuteen, vähittäiskaupalle kuin palvelualan yrityksiin.

”Jotta tuhannet kotimaiset työpaikat voidaan turvata, nyt ei ole oikea aika nostaa Suomessa alkoholiveroa. Sekä kotimainen teollisuus että palvelusektori kaipaavat elvyttäviä ja työllisyyttä lisääviä toimenpiteitä”, Aho muistuttaa.

CategoriesOlut Panimot

Facebook Comments