O

Olutravintola syntyi keskelle Citymarketin juomaosastoa Jyväskylässä

Jyväskylän K-Citymarket Seppälän juomaosastolle avataan tänään 25-paikkanen gastrobaari, jossa tarjolla on kaupassa myytäviä sekä alkoholittomia että enintään 5,5-prosenttisia alkoholijuomia. Pop up -baari palvelee asiakkaitaan vappuaattoon saakka.

”Pohdimme yhdessä ravintola-alan monitoimimiehen Olli Karvosen kanssa, miten voisimme hyödyntää uusitun myymälämme tiloja ja aiempaa tehokkaammin ja paremmin. Tilapäinen ravintola, jossa juomaosastollamme myynnissä olevia tuotteita voidaan maistella asiantuntevan oppaan johdolla, tuntui kokeilemisen arvoiselta idealta”, kertoo K-Citymarket Seppälän kauppias Vesa Nurminen.

CM-kauppias Vesa Nurminen lupaa avata käsityöoluiden baarin vaikka joka viikko, jos asiakkaat niin haluavat. Kuva: Maria Markus

Tänään keskiviikkona avautuva pop up -baari toimii kuuden päivän ajan eli vappuaattoon saakka klo 12-19. Tarjolla on sushia, lähiruokamaistiaisia sekä kotimaisia oluita ja muita juomia. Juomien makumaailmasta sekä niiden yhdistämisestä erilaisiin ruokiin kertoo paikan päällä olutsommelier Maria Markus.

”Tämä on huikea idea, johon oli ilo lähteä mukaan. Kyseessä on myös ainutlaatuinen kokeilu, sillä en ole kuullut, että vastaava olisi kokeiltu aiemmin missä suomalaisessa ruokakaupassa”, Markus sanoo.

Baarilla on tilapäinen anniskelulupa, joten pysyvää olutkuppilaa ei ainakaan toistaiseksi Citymarketiin ole tulossa. Jos hanke osoittautuu suosituksi ja tuo vilskettä juomaosastolle, baarin pystyttäminen ei jää yhteen kertaan.

”Jos homma, toimii laitamme baarin pystyyn vaikka joka viikko. Vapun jälkeen olemme kuitenkin paljon viisaampia, miten ihmiset tällaisen vaihtoehdon ottavat vastaan, ja päätämme jatkosta sen jälkeen”, kauppias sanoo.

Pop up -baarissa voi maistella kotimaisia käsityöoluita sushin kera. Kuva: Maria Markus.

Kuvat: Maria Markus.

CategoriesJuomat Kansi Olut

Facebook Comments