N

Naiset tekivät naistenpäiväoluen osana kansainvälistä tukiverkostoa

Suomalaiset naisolutammattilaiset kokoontuivat kansainvälisenä naistenpäivänä panemaan olutta parantaakseen naisten asemaa ja alan koulutusta panimomaailmassa. Tempaus oli osa Pink Boots Collaboration Brew Day -kampanjaa. Tuusulassa Perhosefekti IPA -olutta oli panemassa kymmenenkunta alan ammattilaista. 

Naisilla on ollut aina tärkeä rooli oluenpanemisessa. Panimomaailma on perinteisesti ollut melko miehinen. Tiistaina Tuusulassa valmistetulla yhteistyöoluella on tarkoitus tuoda esiin naisia olutmaailmassa, näyttää esimerkkiä nuoremmalle sukupolvelle sekä luoda verkostoa naisten välille.

Yhteistyöoluen ideana on, että olutmaailmassa työskentelevät naiset panevat yhdessä olutta naistenpäivän kunniaksi ympäri maailman. Tiistaina olut valmistettiin neljättä kertaa myös Suomessa. Olut tulee kauppamyyntiin huhtikuussa.

Greta Mäkisellä (vas.) ja Marjokaisa Piirosella irtosi juttu ja olutkin maistui oluenteon lomassa.

”Panopäivän tuloksena syntyvä olut on raikas, helposti juotava, west coast -henkinen Perhosefekti-IPA, jossa on Pink Boots Societyn humalasekoitusta”, kertovat panopäivän järjestäjät ja Pink Boots Societyn jäsenet Maria Markus ja Anikó Lehtinen.

Humalat tilataan järjestön määrittämältä tuottajalta, joka puolestaan lahjoittaa osan tuotoistaan järjestölle. Pink Boots Societyn tämän vuoden humalalajikkeet ovat Idaho Gem, Talus, Triumph ja Loral, jotka maistuvat oluessa sitrusmaisuutena ja trooppisina hedelminä.

Tänä vuonna Suomen Pink Boots Collaboration Brew Day tapahtui Maku Brewingillä Tuusulassa. Markuksen ja Lehtisen lisäksi mukana olivat Maija Huttunen ja Sari Valli Narvan Panimosta, Greta Mäkinen ja Johanna Teräs Fat Lizard Brewing Co:sta, Nokian Panimon panimomestari Riitta Sulkama, sahdintekijänä tunnettu Marjokaisa Piironen, Masis Breweryn Laura Kanninen, Diamond Beveragesin Henna Parkkila sekä Mamu Brewingin Berta Schneider.

CategoriesOlut Panimot

Facebook Comments