M

Ministeri Kimmo Tiilikainen: Käsityöpanimoilla ja pientislaamoilla hyvät vientinäkymät

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) uskoo, että käsityöpanimoilla ja pientislaamoilla ovat suuret menestymisen mahdollisuudet vientimarkkinoilla. Tiilikainen on ensi viikolla vauhdittamassa suomalaisten alkoholituotteiden esiinmarssia Berliinissä järjestävillä Grühne Woche -puutarha- ja elintarvikemessuilla.

”Maailmanlaajuinen pienpanimobuumi näkyy myös meillä Suomessa. Brändätyt ja korkean lisäarvon alkoholituotteet kiinnostavat maailmalla.  Suomalaiset tislaamot ovat voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Nyt juomanvalmistajilla on todella hyvä sauma”, Tiilikainen sanoi tiistaina Helsingissä.

Suomi esittäytyy monipuolisena ruoka- ja matkailumaana Grüne Woche -messuilla Berliinissä 20.–29.1. Esillä ovat puhtaasta pohjoisesta luonnosta makunsa ammentava ruokakulttuuri ja ruokainnovaatiot sekä suomalaisten pienpanimoiden ja -tislaamoiden maineikkaat tuotteet.

Näyttävä Suomen maapaviljonki koostuu 20 näytteilleasettajasta. oSaston pääteemoina ovat suomalainen ruoka ja juoma sekä ruokamatkailu. Tapahtuma osa on Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Messuilla on yli 1600 näytteilleasettajaa ja kävijöitä yli 400 000.

Kotimaisista juoma-alan yrityksistä messuilla esittäytyvät:
Bryggeri Helsinki
Iso-Kallan Panimo
Lammin Sahti
Malmgårdin Panimo
Pyynikin käsityöläispanimo
Shaman Spirits
Stadin Panimo
Teerenpeli Panimo & Tislaamo
Vuokatin Viini

CategoriesJuomat Matkalla Olut

Facebook Comments