L

Luomuviineistä tunnettu Viinitie laajentaa olutsalkkuaan

Helsinkiläinen laatu- ja luomuviineihin erikoistunut juomatukku Viinitie on pikkuhiljaa kasvattanut olutsalkkuaan. Viinitien portfoliossa on tällä hetkellä jo 15 panimoa, ja valikoima kasvaa pikkuhiljaa.
Viinitien oluiden tuotepäällikkö Ville Makkonen kertoo, että yhtiö etsii Euroopasta tuoreita ja nousevia pienpanimoita, jotka seuraavat aikaansa, mutta kunnioittavat oluenvalmistamisen tuhatvuotisia perinteitä.
”Luotamme systemaattiseen brandin rakentamiseen, ja sitoudumme täysillä jokaiseen listaukseemme. Siksi arvostamme panimoita, jotka pystyvät mukautumaan ajan henkeen”, Makkonen perustelee yhtiön olutpolitiikkaa.

Viinitien oluiden tuotepäällikkö Ville Makkonen lupaa, että yhtiön maahantuomien oluiden valikoima kasvaa laadukkailla tuotteilla koko vuoden Kuva: Kia Arpia.

Viinitie tuo Suomeen oluita Espanjasta, Englannista, Hollannista, Italiasta, Ranskasta, Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Virosta. Saatavilla olevien oluiden määrä vaihtelee kauden mukaan. Hollantilaisen Jopenin ja espanjalaisen Moritzin perustuotteita on kuitenkin aina valikoimassa.
”Teemme tiivistä yhteistyötä pääkaupunkiseudun tunnetuimpien olutravintoloiden kanssa. Kärkiolueet ovat aina ravintoloiden saatavilla, ja erikoisimmat tuotteet myymme ennakkomyyntiperiaattella ehtiville”, Makkonen kertoo.
Viiniten vallkikoima on laajimmillaan helsinkiläisen We Are Groupin omistamassa Bier-Bier-olutravintolassa. Yhteisen yritystaustan ansiosta Bier-Bier saa uusimmat Viinitien oluet ensimmäisten joukossa.
Kuva: Nøisom.

Vaikka Suomessa on käynnissä vahva kotimaisten pienpnaimoiden buumi, Makkonen luottaa, että ulkomaiset laatuoluet maistuvat janoisille ja uusia makua hakeville oluenystäville. Tukkufirma seuraakin tarkasti kuluttajakäyttäytymistä.
”Monet suomalaiset panimot ottavat vaikutteita skandinaavisilta käsityöpanimoilta ja tekevät tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan. Vaikuttaa siltä, että oluenkuluttajat kaipaavat kotimaisten oluiden rinnalle myös ulkomaisia erikoisuuksia”, Makkonen pohtii.
Tuoreimpana Viinitie on aloittanut yhteistyön tanskalaisen Rocket Brewing Companyn ja norjalaisen Nøisomin kanssa. Viinitien skandinaavisten oluiden valikoimaan kuuluvat myös ruotsalaiset Stockholm Brewing Company, Beerbliotek ja Swedish Brewing Company.
Rocket Brewing Company on perustettu vuonna 2014. Se tunnetaan erityisesti Brettanomyces-hiivalla käytetyistä oluistaan. Panimo suosii farmhouse-, saison- ja sour ale -tyylejä, mutta panee käsityöoluita oluita laidasta laitaan.
Norjan Fredrikstadista kotoisin oleva Nøisom on aloittanut toimintansa vuonna 2012. Se on Rocketia aavistuksen suurempi pienpanimo, jonka vuosituotanto on n. 350 000 litraa. Panimo sijaitsee vanhan Fredrikstadin teollisuusalueella. Suurten tuotantotilojensa ansiosta, sillä on mahdollisuudet vastata kasvaneeseen vientikysyntään.
Kuva: Stockholm Brewing Co.

CategoriesJuomat Olut

Facebook Comments