K

Kotimainen olut on aidoin juhannusjuoma

Suomi on olutmaa. Olut on erinomainen janojuoma, joka kuuluu suomalaiseen kesään ja eritoten juhannukseen. Olut liittyy olennaisena osana vuosituhansia vanhaan suomalaiseen saunaperinteeseen. Valitsemalla paikallisen oluen juhannusjuomaksi tuet alueen työllisyyttä ja pienyrittäjyyttä.

Ei ole joulua ilman jouluolutta, mutta ei ole suomalaista juhannustakaan ilman saunaa sekä virkistävää ja rentouttavaa olutta! Huurteinen suvessa saa suun maltaiselle sekä kielenkannat notkeiksi ja mielen höveliksi.

Olut on mieto, kevyt ja terveellinen vaihtoehto. Se on makkaran ystävä ja kalan kaveri. Sitä nautitaan ravintoloiden kesäterasseilla, grillijuhlissa sekä arkisena ruokajuomana. Varsinkin juhannuspöydässä se nousee arvoisellensa paikalle. Kohtuudella nautittu mieto olut ei puuduta paatuneintakaan juhannusjuhlijaa kesken keskikesän riemun ja juhlan.

Olut on aito luonnontuote.

Olut on lähes puhdas luonnontuote. Verrattuina moniin muihin kesäjuomiin oluet eivät pääsääntöisesti sisällä lisäaineita ja kaloreitakin on vähemmän kuin limonadeissa. Lorauta maltaista olutta mukaan grillimarinadiin, pataruokiin ja kastikkeisiin.

Oluiden makumaailma on valtava. Halvimman viinin hinnalla voit löytää laatuoluesta grillijuhliesi pelastajan tai ainakin uuden tuttavuuden.

Vaadi olueltasi tänä kesänä hieman enemmän kuin aiemmin, ja se palkitsee sinut suurella nautinnolla. Kesän olut on vaalea. Samettisen pehmeät vehnäoluet sekä helmeilevät lagerit ja pilsit hellivät raikkaudellaan ja piristävät päivän päätteeksi.

Peruslagerimme ovat kansainvälisestikin arvostettuja, tasalaatuisia sekä huolella ja korkealla ammattitaidolla valmistettuja tuotteita. Ne vain täytyy tarjoilla ja nauttia oikean lämpöisinä, ei siis liian kylminä eikä liian lämpiminä. Normaali keskiolut on parhaimmillaan viilennettynä, eikä aivan jääkylmänä.

Kotimainen sahti kruunaa monen juhannusjuhlan. Kun juo viileää sahtia aidosta puuhaarikasta, arkisestakin nautiskeluhetkestä tulee silkkaa juhlaa.

Suomalainen oluttarjonta kasvaa kohiten. Tällä hetkellä oluenystävälle on tarjolla kymmeniä kesään sopivia oluita. Kannattaa muistaa, että Suomessa on myynnissä lukuisia alkoholittomia oluita. Ne on hyvä pitää vaihtoehtoina mukana, varsinkin autoillessa.

Olut on lähituote. Varsinkin pienpanimot valmistavat maukkaita kesäoluita. Matkallasi Suomen suvessa suosi paikallisen panimon tuotteita. Näin tuet kotimaista käsityöyrittäjyyttä ja alueen työllisyyttä.

Heikki Kähkönen

Facebook Comments