J

Joulupukki ja Hyvä Tuomas joulutunnelmissa – Osa Bryggeri Helsingin talvioluen tuotosta hyväntekeväisyyteen

Panimoravintola Bryggeri Helsinki lahjoittaa osan Talviportterin tuotosta tänä vuonna hyväntekeväisyyteen. Jokaisesta myydystä ja nautitusta portteripullosta 10 senttiä tilitetään kohteeseen, jonka on valinnut virallinen joulupukki Timo Pakkanen.

Olut on ollut Suomessa joulunajan juoma ja palanpainike satoja vuosia. Suurin osa tämän päivän jouluoluista on entiseen tapaan tummia ja tukevia. Ravintolapanimo Bryggeri Helsingin talven kausiolut on tuhti Bryggeri Talviportteri.

Suomen virallinen joulupukki Timo Pakkanen ja vuosi sitten Hyväksi Tuomaaksi nimetty Bryggerin toimitusjohtaja Olli Majanen päättivät yhdessä, että talvinen olut voi tuoda mukanaan hyvää joulumieltä tukea tarvitseville. Jokaisesta myydystä Talviportteri-pullosta menee 10 senttiä hyväntekeväisyyteen.

”Joulupukki on lapsille tärkeä henkilä ympäri maailman. Kaikilla lapsilla ja heidän vanhemmillaan ei kuitenkaan ole varaa lahjoihin. Joillakin ei ole vanhempia lainkaan. Halusimme tänä vuonna tehdä yhdessä Bryggerin kanssa hyvää ja lahjoittaa osan oluen tuotosta Kids2santa-kohteeseen”, Pakkanen kertoo ideastaan.

Kotimainen olut kuuluu jouluun. Joulupukille maistuu talvinen portteri. Kuva: Andres Teiss.

Joulupukin kiireet ovat vasta alkamassa – silti puuhaa riittää ympäri vuoden.

Tänään on enää 55 päivää jouluaattoon. Monilla joulun valmistelut ovat jo täydessä vauhdissa. Suomen viralliselle joulupukille Timo Pakkaselle tuleva joulu on jo 59:s pukin tamineissa. Rupeama alkoi jouluaattona 1961 Espoon Haukilahdessa ja on jatkunut aina näihin päiviin saakka.

Pakkanen on kiertänyt pukin tamineissa ulkomailla 1990-luvun alusta lähtien. Hän kertoo edustavansa ulkomailla joulupukin suomalaisuutta ja yleisesti kotimaataan. Matkoillaan hän tekee koko Suomea sekä erityisesti Lappia, Korvatunturia ja kotikaupunkiaan Helsinkiä tunnetuksi.

Hän on viettänyt liki 20 joulunseutua kiertueella Japanissa. Tehtävä alkoi Finnairin virallisena joulupukkina, ja on jatkunut sen jälkeen kutsuttuna vieraana eri puolilla Eurooppaa ja aina Japania myöten. Joulupukin muisteloita voi lukea Pakkasen kirjasta Oikean joulupukin matkassa.

Joulupukin tarinoihin  ja matkoihin voi tutustua pukin omilla verkkosivuilla santaclaus.fi.

Yhden merkittävimmistä muistoista hän kertoo olleen kiertue tsunamin ja maanjäristyksen runtelemassa Miyagissa vuonna 2011. Siellä sananmukaisesti suomalainen joulupukki toi iloa ja lohtua luonnonkatastrofin uhreille. 

”Hoidettuani nyt reilusti yli puolen vuosisadan ajan joulupukin vaativia tehtäviä sekä rauhan ja hyvän tahdon että joulun taianomaisen sanoman lähettiläänä lukuisissa maissa, niin Euroopassa kuin Aasiassakin, haluan jälleen kerran todeta, että kyllä minulle on suotu satumainen onni tehdä hyvää!”, kertoi Pakkanen joulutervehdyksessään vuosi sitten.

Joulupukin koju Bryggerin pihalla Tuomaan markkinoiden ajan.

Joulupukki asustaa muoreineen ja tonttuineen Korvatunturilla ja kuulee lasten joulutoiveet. Tänä vuonna joulun alla pukin Japanin-reissu siirtyy tulevaisuuteen, joten hän saapuu Bryggeri Helsinkiin kuulemaan lasten toiveita.

”Olemme ylpeitä ja iloisia, että joulupukki valitsi meidät kumppanikseen. Voimme näin kantaa kortemme yhteiseen joulukekoon ja auttaa, miten parhaiten osaamme, eli jouluisen oluemme välityksellä”, Majanen kertoo.

Joulupukin tapaa Bryggeri sisäpihalle pysytettävästä pukin tuvasta joulukuussa Tuomaan markkinoiden aikaan.

”Joulu on myös ilon ja antamisen aikaa,” Hyvä Tuomas ja joulupukki toteavat. Kuva: Andres Teiss.
CategoriesJuomat Kansi Olut

Facebook Comments