H

Hartwall rakentaa pienpanimon Tampereelle loppuvuodesta avautuvaan elämyskeskukseen

Tanskalaiseen Royal Unibrew -konserniin kuuluva panimoyhtiö Hartwall rakentaa oman olutpanimon joulukuussa Tampereelle avautuvaan Uros Live -elämyskeskukseen. Hartwallin mukaan pienet tapahtumapaikkojen olutpanimot yleistyvät maailmalla. Suomessa vastaavanlaisia elämyskeskusten omia panimoita ei vielä ole.

Uros Live -areenalle rakentuva käsityöpanimo on jatkoa Hartwallin pienille panimoyksiköille Suomessa. Lahden olut- ja virvoitusjuomatehtaan sisällä oleva erikoisolutpanimo Mattsson aloitti toimintansa 2017. Tammikuussa Hartwall osti Bryggeri Helsingin panimoliiketoiminnan Helsingissä.

”Satsaamalla paikallisiin craft-oluisiin olemme mukana viemässä Suomen olutkulttuuria ja koko panimoalaa entistä suurempaan nosteeseen. Tämä edellyttää meiltä rohkeita tekoja, jotka ovat jopa maailman mittakaavassa poikkeuksellisia. Panimo areenan paraatipaikalla tulee olemaan elämys kaikille aisteille”, Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen hehkuttaa yhtiön tiedotteessa.

Pieniä tapahtumapaikkojen panimoita ei ole muualla Suomessa. Hartwallilla uskotaan, että niissä on paljon mahdollisuuksia. Viime vuosina esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa on avattu tapahtumakeskuksiin omia panimoita.

Hartwall hakee panimopäällikköä luotsaamaan areenalle rakentuvaa olutelämystä.

”Haussa on intohimoinen olutosaaja, joka toimii samalla keulahahmona koko uudelle panimolle. Hän pääsee päättämään, millaisia hymynystyröitä kutkuttavia oluita areenalla tullaan panemaan ja tarjoilemaan ”, Hartwallin craft-panimoiden kehityspäällikkö Juhani Mertsalmi kertoo.

Uros Live valmistuu joulukuussa ja areenalle mahtuu jopa yli 15 000 katsojaa. Kokonaisuuden hotellitoiminnasta vastaa Lapland Hotels ja ravintolatarjonnan takana ovat muun muassa NoHo Partners, Hartwall, RedBull ja Altia.

Facebook Comments