H

Hartwall ostaa panimoravintola Bryggeri Helsingin

Tanskalaiseen Royal Unibrew -konserniin kuuluva panimoyhtiö Oy Hartwall Ab ostaa Bryggeri Helsingin. Panimoravintolan myynnistä päätti Bryggeri Helsingin omistavan Rakuuna Olut Oy:n ylimääräinen yhtiökokous torstaina.

Bryggeri Helsingin perusti lammilainen olut- ja pienpanimoveteraani Pekka Kääriäinen toukokuussa 2013. Panimoravintola ja sen valmistamat oluet ovat saaneet useita tunnustuksia ja palkintoja. Yhtiön toimitusjohtaja on helsinkiläisissä olutravintoloissa jo 1980-luvulta työskennellyt olutsommelier ja restonomi Olli Majanen.

Hartwallin tavoitteena on kehittää pääkaupungin keskustan sydämessä sijaitsevasta Bryggeri Helsingistä entistä elämyksellisempi paikallinen olohuone, jossa luodaan rohkeita uusia olutmakuja.

Hartwallilla on jo entuudestaan Lahdessa erikoisolutpanimo Mattsson, joka aloitti toimintansa vuonna 2017. Samana vuonna teki paluun myös Lahden Erikois –olut ja viime syksynä yhtiö herätti henkiin palan Oulun oluthistoriaa tuomalla markkinoille Toppilan oluen.

”Nyt pääsemme aloittamaan paikallisoluiden panemisen myös pääkaupungissa. Helsinki on yksi Suomen nopeimmin kasvavista alueista, ja erikoisoluiden trendi näkyy siellä voimakkaana”, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen yhtiön tiedotteessa.

Bryggeri Helsinki jatkaa itsenäisesti toimivana yrittäjävetoisena ravintolana. Hartwall vastaa Bryggerin panimotoiminnasta ja päävastuun oluenpanosta kantaa jatkossakin Bryggerin nykyinen tuotantopäällikkö Roope Lehtoranta, joka siirtyy Hartwallin palvelukseen.

Olutsommelier Olli Majanen on vastannut mm. Bryggerin ravintolatoiminnasta, olutkoulutuksesta sekä osallistunut monien palkittujen oluiden suunnitteluun. Kuva: Heikki Kähkönen..

 

Hartwallin tavoitteena on kehittää Bryggeristä entistä elämyksellisempi paikallinen olohuone, jossa luodaan rohkeita uusia oluita.

”Bryggeri Helsingin siirtyminen Hartwallille on paras mahdollinen ratkaisu tässä tilanteessa sekä osakkeenomistajillemme että asiakkaillemme. Hartwall mahdollistaa Bryggerin kehittämisen aivan uudella tavalla myös tulevaisuudessa”, kertoo Rakuuna Olut Oy:n suurin omistaja Pekka Kääriäinen.

Hartwallilla on Helsingin Torikortteleihin erityinen side, sillä Pohjoismaiden ja Hartwallin ensimmäinen kivennäisvesitehdas perustettiin samaan kortteliin Sederholmin taloon 185 vuotta sitten vuonna 1836.

”On kunnia päästä kehittämään Torikortteleita kaupunkilaisten kohtaamispaikkana jälleen vuonna 2021 ja tuomaan uusia oluita laseihin”, Hartwallin Järvinen sanoo.

 

CategoriesJuomat Kansi

Facebook Comments