E

Enemmistö suomalaisista sallisi viinien myynnin ruokakaupoissa

Tänään julkaistu Päivittäistavarakauppa ry:n toimeksiannosta toteutettu kyselytutkimus tuo vastapainoa monopolipolitiikkaa tukeville kyselytutkimuksille, joiden tilaaja on usein valtio itse.
TNS Gallupin huhtikuussa 2017 tekemä haastattelututkimus kartoitti suomalaisten mielipiteitä alkoholijuomien myynnistä. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1002. Puhelunhaastatellut edustavat Suomen 15–79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaan ulkopuolella.

56 % vastaajista sallisi mietojen viinien myynnin elintarvikeliikkeissä.

Keskustapuolueen väläyttelemä ajatus keskioluen siirtämisestä Alkon monopoliin ei sen sijaan nauti suosiosta. Ajatusta kannattaa vain 6 % vastaajista, mitä voidaan pitää vähäisenä.
2 % vastaajista haluaisi kieltää oluen myynnin kokonaan, eli palauttaa kieltolain.
57 % vastanneista katsoi, että olutta voidaan myydä viranomaisen myyntiluvan saaneissa elintarvikeliikkeissä keppanarajan tuolla puolen.
– Suomalaiset ovat valmiita purkamaan alkoholijuomien myynnin sääntelyä. Esitetty alkoholilain uudistus on maltillinen ja tervetullut askel kohti liberaalimpaa sääntely-ympäristöä, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.
Aiemmista selvityksistä tiedetään, että myös enemmistö nykyisistä kansanedustajista sallisi mietojen viinien myynnin elintarvikeliikkeissä.
Viisi Tähteä media kannattaa sääntelyn purkamista ja alkoholipolitiikan normalisoimista.

Facebook Comments