O

Onniravintolat laajensi ilmailuhenkisten cocktailbaarien konseptiaan Helsingissä

Drinkkeihin ja käsityöoluisiin erikoistunut Gate H11 avasi ovensa viikonloppuna Helsingin Alppiharjussa. Helsinginkatu 11:ssä toimiva ilmailuhenkinen baari tarjoaa laajan cocktailien ja käsityöoluiden valikoiman. Onniravintolat on remontoinut matalankynnyksen dive barin entisen olutravintola Paneman tiloihin.

Helsinkiläinen perheyhtiö Onniravintolat kohahdutti pääkaupungin käsityöolutpiirejä viime syksynä
ostamalla Kallion alueen craftkeitaana tunnetun panimopubi Paneman. Vuoden 2018 alussa avattu Panema oli yksi tunnetuimmista käsityöoluiden harrastajien suosimista baareista Helsingissä.

Kustaan- ja Helsinginkatujen kulmassa sijaitseva olutkapakka koki viime viikolla kasvojenkohotuksen, kun se muutettiin ”helposti lähestyttäväksi” dive bariksi. Samalla baarin signatuurituotteiksi tulivat Gate A21:ssä mainetta niittäneiden baarimestari Nicklas Gougoulitsasin ja ravintolapäällikkö Tuomas Roiton sorvaamat drinkit.

Nicklas Gougoulitsas (vas.) ja Tuomas Roitto lupaavat uudentyylisen drinkkivalikoiman Gate H11:een.

Konseptin vaihdoksen myötä baarin nimi myös muuttui. Nimensä ja tyylinsä Gate H11 sai Annankatu 21:ssä toimivasta Gate A21 -baarista. Ravintolan sisustuksesta vastaavat Onniravintoloiden toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh ja linjajohtaja Toni Susi.

Ravintolassa on Gate A21:stä tuttuja elementtejä, kuten baaritiskin takana oleva lentokoneen puolikas. Muita koneen osia on ripoteltu eri puolille ravintolatilaa. Juomien hinnat ovat esillä lentokentiltä tutulla saapuvien ja lähtevien lentojen valotaululla.

”Gate H11 on nykyaikaisella tavalla industrial-henkinen. Mukana on sekä klassista tyyliä että rouheutta. Sisutuksessa olemme yhdistäneet erilaisia materiaaleja, kuten tiiltä, betonia, puuta ja nahkaa. Asiakkaan viihtyvyys on avainasemassa”, Susi perustelee yhtiön tiedotteessa.

Gate H11 pyrkii olemaan helposti tavoitettava dive bar.

”Laadukkaita cocktaileja, maan parhaita käsityöoluita sekä asiakasystävälliset hinnat.”

”Tuomme Kallion ja Alppilan kulmille uutta baari- ja cocktailkulttuuria eli jotakin sellaista, jota tänne on kaivattu useita vuosia. Tarjoamme laadukkaita cocktaileja ja käsityöoluita, joista jokainen varmasti löytää omat suosikkinsa tunnelman ja maun mukaan”, Dollar Singh perustelee.

Olutvalikoima koostuu kotimaisista pienpanimo-oluista. Mukana on luonnollisesti Onniravintoloiden oman panimon, Mad Hopper Brewing Companyn, oluita. Panemasta tuttu 18 oluthanan rivi säilyi edelleen. Heineken loistaa näkyvimpänä tuotemerkkinä baarin sisustuksessa.

Gate H11:ssä on 150 asiakaspaikkaa. Kesäksi Helsingin- ja Kustaankaduille tulee 50 terassipaikkaa. Onniravintolat lupaa Gate H11:n noudattavan asiakasystävällistä hinnoittelua. Vilkkaimpina iltoina ja viikonloppuisin paikalla on dj.

Kuvat: Onniravintolat

Facebook Comments