A

Alko ei jatka maistatustilaisuuksien järjestämistä – Valviralta ei vieläkään päätöstä Alkon toiminnan lainmukaisuudesta

Alko on toimittanut sen toimintaa valvovalle Valviralle selvityksen Etiketti-lehden pruuvien järjestämisestä. Selvityksen jättämisen yhteydessä yhtiö kertoo, että se ei järjestä kuluttajille suunnattuja maistelutilaisuuksia toistaiseksi. 

Alko kertoi 24. syyskuuta keskeyttävänsä Etiketti-lehden pruuvit eli viini- ja olutkurssit, kun Viisi Tähteä oli paljastanut epäselvyyksiä kuluttajille suunnattujen maistaustilaisuuksien järjestämisessä. Yhtiöllä ei ollut juomien anniskeluun tarvittavia lupia.

Valvira pyysi asian tultua julkiseksi monopoliyhtiöltä selvityksen pruuvien toimintatavoista. Alko ilmoitti torstaina tiedotteessaan, että se on nyt toimittanut Valviralle pyydetyn selvityksen. Alun perin selvitystyö piti olla valmis lokakuun loppuun mennessä.

Alkon mukaan yhtiö ei järjestä pruuveja toistaiseksi. Päätöksessä ei ole mitään uutta, sillä Alko tuli samaan tulokseen jo lokakuussa, kun yhtiön johto myönsi, että tilaisuuksien järjestäminen ei ole sujunut kaikkien pelisääntöjen ja säädösten mukaisesti.

Valvirasta asian jatkokäsittelyn aikatauluista ja mahdollisista monopoliyhtiölle langetettavista sanktioista ei ole kommentoitu.

Lue lisää:

24.9.2019 Alko on järjestänyt maistelutilaisuuksia ilman anniskelulupia – Etiketti Klubin tastingit peruttu toistaiseksi

23.10.2019 Alko lopettaa viinien ja oluiden maistelutilaisuudet yleisölle – yhtiö myöntää epäsuorasti, että toimintatavoissa on ollut ongelmia

Facebook Comments