A

Alko aikoo kolminkertaistaa olutvalikoimansa

Alko suunnittelee nostavansa myynnissä olevien oluiden valikoimansa 1500 tuotteeseen. Alkolla oli tammi-huhtikuussa 482 erilaista olutta. Yhtiö perustelee valikoiman kolminkertaistamista suomalaisen olutkulttuurin kehityksellä ja pienpanimo-oluiden kysynnän kasvulla.
Alkon myynti on kääntynyt vuosikausien laskun jälkeen hienoiseen nousuun. Alkuvuodesta olutkauppa lisääntyi parilla prosentilla. Niin sanottujen erikoisoluiden kategoriassa myynnin kasvu on ollut 15 prosenttia, kerrotaan Alkon tiedotteessa.
Alkolla on kuitenkin pitkä matka kirittävänä olutkaupassa. Yhtiön olutmyynti on laskenut koko 2000-luvun. Kun vuonna 2002 Alko myi olutta 21,5 milj. litraa, on määrä supistunut lähes kolmannekseen. Vuonna 2015 olutkauppa oli enää 8,6 miljoonaa litraa.
Alkon olutmyynti nojaa vahvasti kärkimerkkeihin eli volyymituotteisiin. Kymmenen eniten myydyimmän oluen osuus oli viime vuonna 63 prosenttia. Reilu kolmannes myyntilitroista jäi jaettavaksi lähes 530 tuotemerkin kesken. Nyt kasvua haetaan käsityoluiden ystävien suosimista oluttyyleistä, kuten trappisteista ja India pale aleista.
Viime vuonna Alkossa oli myynnissä 539 erilaista olutta, mikä oli 20 prosenttia edellisvuotta enemmän. Tänä vuonna valikoima tullee ylittämään 650 oluen rajan. Lähitulevaisuudessa Alko tavoittelee 1500 oluen valikoimaa. Alko on avannut valikoimansa avoimeksi kotimaisille pienpanimo-oluille.
Alko on profiloimassa 32 myymäläänsä aiempaa olutpainotteisemmiksi. Olut-Alkoissa on saatavissa muita myyymälöitä paremmin muun muassa kotimaisia pienpanimo-oluita. Lista uusista olut-Alkoista on täällä (avaa linkki).
Heikki Kähkönen

CategoriesJuomat Olut

Facebook Comments

Comments are closed.