R

Richard McCormickin ja Alex Niemisen uusi ravintola Lulu’s aukesi – Lucas Hoangin Latitude 25 omakase on nyt ravintola Lulu’sin sisällä

Juuri avattu Lulu’s lupaa viedä asiakkaat makumatkalle Kaakkois-Aasiaan, mutta vapaalla tyylillä. Aina puoleksi vuodeksi eteenpäin varattu Latitude 25 omakase -ravintola sai nyt lisää tilaa ja se sulautui osaksi Lulu’sia.

Yes Yes Yes – ja Chéri-ravintoloistaan (Hawaii Restaurants) tunnetut Richard McCormick ja Alex Nieminen avasivat uuden ravintolan Helsingin Unioninkadun ja Pohjoisesplanadin kulmaan Aschanin taloon eli ns. Apteekin kulmaan. Paikalla on sijainnut lukuisia ravintoloita aiemmin – viimeksi Espa.

Kyse on kaikilta osin NoHo Partnersin osakasravintoloista, jotka on järjestelty uuteen asentoon Lulu’sin ollessa uusi yksikkö.

Alex Nieminen (vas.), Richard McCormick ja Lucas Hoang ovat perustaneet uuden Lulu’s-ravintolan, josta tekevät jännittäväksi kaakkoisaasialainen makumaailma ja persoonallinen sisustus. Kuva: Andrew Taylor.

Lulu’sia kuvaillaan uuden ajan fuusiokeittiöksi, joka ”tarjoilee maukasta kasvisruokaa ennakkoluulottomasti”. Ravintolan makumaailma ottaa vaikutteita läntisen Tyynenmeren alueen monipuolisesta ruokakulttuurista. Erilaisista kasvisannoksista koostuva menu yhdistelee Kaakkois-Aasian ja Euroopan makuja ja raaka-aineita vapaalla kädellä, joten autenttisuutta Lulu’s ei sinänsä hae – monipuolisia ja jännittäviä makuja kylläkin.

“Kaakkois-Aasian mausteet, raaka-aineet ja ruoanvalmistusmenetelmät inspiroivat minua suunnitellessani Lulu’sin makumaailmaa”, Richard McCormick kertoo.

”Halusin yhdistellä alueen makuja eurooppalaisille tuttuihin raaka-aineisiin ja tekstuureihin. Menussa pyritään leikkisyyteen ja yllättävyyteen, ja se rakentuu pienistä annoksista, jotka on tarkoitettu jaettaviksi”, Richard McCormick selvittää.

Esimerkkinä Lulu’sin fuusiolinjasta on italialaisesta Cacio e pepe -klassikkopastasta inspiraationsa saanut udon-nuudeliannos, joka perustuu nyt japanilaiseen, paksuhkoon udon-vehnänuudeliin.

“Asiakkaat ovat aikaisempaa kokeilunhaluisempia sekä ruoan että juoman suhteen. Pienet jaettavat annokset toimivat hyvin, ja huolella valmistetun kasvisruoan kysyntä on kasvanut. Myös erilaisia viinejä maistellaan rohkeammin laseittain ja alkoholittomien cocktailien menekki on kasvanut merkittävästi”, Alex Nieminen kertoo.

Ruokatarjontaan sovitetun viinivalikoiman lisäksi tarjolla on raikkaita cocktaileja, joita saa myös alkoholittomana.

Pitkälle syksyyn varattu Latitude 25 omakase sulautui osaksi Lulu’sia

Lulu’sin kruununjalokivi on ylistetty Latitude 25, joka siirtyy Lulu’sin kanssa samoihin tiloihin ja sulautuu osaksi ravintolakokonaisuutta, sillä ravintolatila antaa siihen hyvän mahdollisuuden.

Kyseessä on kokonaisvaltainen omakase-elämys, jossa kokkiravintoloitsija Lucas Hoangin suunnittelemana valmistuu asiakkaiden silmien edessä Suomen arvostetuimpiin kuuluvia sushi-annoksia. Kyse on nigiri-tyyliä edeltävästä tokiolaisesta endomaesta.

Omakasen Latitude 25:stä tekee se, että ateria nautitan kokin työpistettä ympäröivän, kaarevan tiskin äärellä. Kaikki on kokin käsissä, ”jätän asian teidän huoleksenne” = omaksase. Chefs Choise on kuin kaksituntinen kalamatka. Annoksia on parikymmentä ja eri mereneläviä on 14.

Mutta miten kuukausiksi eteenpäin varattu Latitude 25 on nyt sulautunut Lulu’siin, joka puolestaan on osa Noho Partnersia? Miten tämä ravintoketju menee?

”Ei ole kenellekään yllätys, että edelliset kaksi vuotta covid-19:ää kuritti ravintola-alaa. Jotta saimme pidettyä Latitude 25 -brändimme elossa, päätimme myydä ravintolamme Noholle. Olen yhä vastuussa ruoasta ja palvelusta, joten mikään ei ole muuttunut sinänsä asiakkaan näkökulmasta. Olemme nyt ravintola ravintolan sisällä”, Lucas Hoang selvittää.

Pitkälle syksyyn loppuun varattuun omakase-elämykseen on vapautunut tilojen kasvun myötä lisää asiakaspaikkoja. Varaukset tehdään tästedes Lulu’sin verkkosivuilla.

Teksti Eeropekka Rislakki
Kuvat Lulu’s, Andrew Taylor, Latitude 25 omakase Facebook-sivut

Lulu’s
Pohjoisesplanadi 17, 00100 Helsinki
Verkossa 
Facebook
Latitude25omakase Instagram

CategoriesKansi

Facebook Comments