G

Ginibuumi ei ole vain cocktailbaarien ilmiö – nyt giniä paritetaan myös ruokaan

Ginibuumi synnyttää jatkuvasti uusia ja kiinnostavia ilmiöitä. Artesaanitislaamot kampittavat perinteisiä massaginejä tuomalla markkinoille persoonallisia makuvivahteita, jotka antavat uusia mahdollisuuksia baarimestareille, mutta myös kokeille.

Pohjois-Karjalasta juurensa ammentava, tuplakultaa kansainvälisessä ginikilpailussa kuitannut, mustikkainen Arctic Blue Gin näyttäytyy myös gastronomisten kokeiluiden edelläkävijänä.

Kumppanina on Henri Alénin ja Tommi Tuomisen Ultima, joka tunnetaan tulevaisuuteen kurkottavasta ruoasta, jota ohjaavat kokeilevuus, eettisyys, kiertotalous ja ravintolan tiloissa tuotettu ultralähiruoka.

Ultiman ravintoloitsijat Tommi Tuominen (vas..) ja Henri Alén Kuva: Nico Backström.

Arctic Bluen ja Ultiman Networking Dinner on ajoitettu ravintola-alan kehitystapahtuman Sauce Forum -seminaaripäivän iltaan maanantaina 3.9.2018, koska Helsingissä on silloin paikalla seminaariyleisön lisäksi kansainvälinen kattaus ravintola-alan huippuinnovaattoreita sekä mediaa maailmalta.

Illalliseen on kytketty myös norjalainen cocktailguru Steinar Jensen, joka vastaa illallisen läpäisevistä, annoksiin paritetuista ginicocktaileista.

Norjalainen baarimestari Steinar Jensen on niin kansallisesti kuin kansainvälisesti palkittu baarimestari, joka on vetänyt urallaan yli 25 000 baarikoulutusta. Kuva Heikki Kähkönen.

Ultimate flavour experience -lupauksella toteutuva illallinen ei ole kuitenkaan suljettu tilaisuus, vaan sinne on mahdollista osallistua lunastamalla illalliskortti.

Ultiman Tommi Tuomisella on ollut kiinnostusta aiemminkin ginin ja ruoan yhdistämiseksi, joten tyhjältä liedeltä ei keittiössä ponnisteta.

”Illallinen koostuu viidestä ruokalajista, joista kahdessa-kolmessa annoksessa gini on yksi komponenteista. Neljä menukokonaisuuden annoksista on täysin uusia, joten illallinen teettää aika paljon töitä ja testejä. Pelaamme happojen, rasvaisuuden ja mm. suolaisuuden kanssa”, Tuominen kertoo.

Steinar Jensen puolestaan vastaa illan kuudesta cocktailista. Luvassa on kekseliäitä ja oivaltavia miksauksia tekijältä, joka tuntee läpeensä ginimaailman. Jensen toimii parhaillaan Kööpenhaminassa päämajaa pitävässä Nordic Gin Housessa, jonka portfolioon Arctic Blue kuuluu tanskalaisen, norjalaisen ja ruotsalaisen artesaaniginin ohella.

Kuva: Andres Teiss.

Arctic Blue & Ultima Networking Dinner – Ultimate flavour experience
Ravintola Ultima, Eteläranta 16, 00130 Helsinki
Ma 3.9.2018 klo 20–22.30
Illallisen hinta 110 euroa. Pöytävaraus ">täältä.

Teksti Eeropekka Rislakki
Kuvat Nico Backström, Heikki Kähkönen ja Andres Teiss. 

CategoriesYleinen

Facebook Comments