F

FREX-raaka-aineille haetaan uusia käyttötapoja kokkien innovaatiokilpailulla

Suomalaisille FREX-perunoille, -punajuurille ja -kananmunille etsitään uusia kansainvälisen luokan reseptejä ja käyttötapoja ammattikokkien kilpailulla. FREX-tuotteita käyttää yli 100 Michelin-tähtiravintolaa ympäri Euroopan. Innovaatiokisan voittaja pääsee gurmeematkalle Italiaan.

Kilpailussa haetaan uusia reseptejä, ruokalajeja, kokonaisia aterioita ja erilaisia käyttötapoja FREX-raaka-aineille yhdessä paikallisten ja kansainvälisten muiden raaka-aineiden kanssa. Kisaan voivat osallistua kaikki suomalaiset keittiöammattilaiset. Ilmoittautuminen päättyy syyskuun lopussa.

FREX-tuotteiden ja raaka-aineiden ajatuksena on yhdistää tuotantomenetelmien ja lopputuotteiden ympäristöystävällisyys, maaperän ja eläinten hyvinvointi, korkeat ravintoarvot sekä paras mahdollinen raaka-aineen ominaismaku. FREX-raaka-aineet tuotetaan hiilinegatiivisesti.

FREX-punajuurille etsitään uusia reseptejä ja käyttötapoja innovaatiokisassa.

Tammikussa Helsingissä järjestettävässä loppukilpailussa kilpailijat valmistavat kolme annosta eli alku-, pää- ja jälkiruoat. Tuomaristo valitsee finaaliin enintään 12 osallistujaa.

Arvioinnissa painotetaan tekniikkaa ja innovatiivisuutta, ulkonäköä sekä makua. Finaalissa on kuusi tuomaria, mm. Michelin-tähtikokit Pekka Terävä ja Sauli Kemppainen.

Voittaja saa gurmeematkan Italiaan kahdelle hengelle. Matka sisältää illallisen kolmen Michelin- tähden ravintolassa sekä mielenkiintoisia tapaamisia, mm. Toscanan maailmankuulun teurastajan ja ravintoloitsijan Dario Cecchinin kanssa.

Kilpailun säännöt ja ilmoittautumiset frex.fi.

Facebook Comments