Winon ruokalistaa voi kuvata pelkistetyksi, mutta niukkuuden takana pilkahtelee luovia, monikerroksellisia makupläjäyksiä vaikka kuinka vaativaan makuun. Mutta hei, tämä on viinibaari Kalliossa, Karhupuiston kupeessa, jossa tunnelma on ihan omaa luokkaansa. Eläväinen ruoka, juoma, henkilökunta ja asiakkaat kohtaavat.

Wino kertoo, kuinka gentrifikaatio eli keskiluokkaistuminen etenee Kalliossa ja viiniymmärrys elää sulassa sovussa ”aitoutta” edustavan paikallisen bisse- ja viinakulttuurin kainalossa.

Tarjolla on sommelier Toni Aikasalon valintoja: luomua, biodynaamista, natua ja pét-nateja, oranssiviinejä sekä laaja samppanjalista. Myös ammattilaiset arvostavat parinsadan nimikkeen listaa.

Keittiö korostuu viinin rinnalla Oona Bondestamin käsissä ja tarjolla on usein vaihtuva, sesonkeihin perustuva, kekseliäs kolmen valikoima kutakin: kasvista, lihaa ja kalaa. Mikäs tässä nauttiessa viineistä, innovatiivisesta ruoasta ja iisistä, winosta tunnelmasta, jota kierrätetty sisustus avittaa. Henksukin on taajuuksilla, ja asiakkaina on usein myös kattaus alan ammattilaisia, jotka osaavat arvostaa hyvää ruokaa, hyviä viinejä ja lämminhenkistä ja välitöntä palvelua.

Äänestäjiltä:
Kallion lahja maailmalle. Natubaari tarjoaa viihdyttävän cave à manger -kokemuksen – pieni viini- ja ruokaravintola, jollaisia ei ole riittävästi tarjolla. Timanttista settiä joka kerta. Safka ja viini on juuri niin maukasta ja aitoa kuin boheemissa kortteliravintolassa kuuluukin olla. Tunnelma, tunnelma, tunnelma.”

2021 (31)
2020 (20)

Wino
Fleminginkatu 11, 00500 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments