Helsingin keskustan Torikortteleissa sijaitseva satapaikkainen Via Tribunali palautti uskon hyvään pizzaan herkuttelijoillekin, jotka olivat jo luopuneet pizzasta. Avaus laukaisi napolilaisen pizzan vyöryn Suomeen. Taustalla vaikuttavat sekä Son of the Punch -cocktailkollektiivin sekä toisen polven pizza-osaajia. Siksi pizzeriassa on myös cocktaibaari, joka ilahduttaa pöytiin jonottajia, sillä pöytävarauksia ei oteta.

Napolilainen pizza käy kääntymässä minuutin avotuliuunissa, jossa on kuuma kuin helvetissä (450 astetta). Taikinaa on nostatettu 20 tuntia ja tuloksena on ohut ja pehmeähkö pohja, jossa on sitkoa, ja reunoissa on pehmeänkuohkeaa leipämäisyyttä. Täytteiden lukumäärällä ei keulita, joka korostaa laatua. Maut ovat voimakkaita ja balanssissa.
Sofiankadun paikan lisäksi Via Tribunalilla on filiaalit myös Kalliossa Hämeentien Kurvissa sekä Äkäslompolon Kolarissa.

Äänestäjiltä
Oivaltavimmat kommentit olivat englanniksi ja ne yhdistämällä syntyi kuin manifesti: 

“Helsingissä luotetaan liikaa hienoon etikettiin sen selvittämiseksi, mikä tekee ravintolasta hienon, ja unohdetaan, mikä on ravintolan tarkoitus: se on paikka tavata ystäviä ja viettää hauska hetki herkullisten ruokien ja juomien kera. Hei ystävät! fine dining on tarkoitettu urpoille. Kokemusten on tarkoitus olla ihmisistä, joiden kanssa olemme, eikä ihmisistä, jotka valmistavat ruokaa.
Täällä on loistava, autenttinen pizza ja tinkimättömät raaka-aineet.”

”Helsinki relies too much on the fancy etiquette of a restaurant to determine what makes it great, and forgets about what restaurants are actually for: a place to meet up with you friends and have a great evening with some delicious food & drinks. Hey people! please realise that fine dining is for suckers, and that restaurant experiences are supposed to be about the people you’re with, not the people cooking your food.”

Sofiankatu 4, 00170 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments