Katajanokan vanhoissa, tiilisissä rantamakasiineissa sijaitseva tunnelmallinen Nokka oli ensimmäinen ravintola Helsingissä, jonka kärki oli leimallisesti lähiruoka, sesongit ja pienten tuottajien raaka-aineet. Elettiin vuosia 2004- 2005. Nokka on yhä suomalaisen ruoan ja juoman näköalapaikka sekä kirkkain puolestapuhuja: “Forest to Table”!

Keittiömestari-ravintoloitsija Ari Ruoho on vastannut keittiöstä ja kehittänyt toimintaa samoilla jäljillä vuodesta 2010 lähtien; aina varmasti, usein upeasti ja ravintola elää parhaillaan pohjoisten raaka-aineiden juhlaa. Ari Ruoho kalastaa ja metsästää itse, ja usein lautasilla oleva peura, kauris ja hirvi sekä linnut ovat perua hänen retkiltään. Ravintolalla on jopa oma kalastaja.

Nokka kutsuu luottotuottajiaan VIP-nimikkeellä (Very Important Producer), ja se järjestää omia maatilatoritapahtumia. Terhi Vitikan johtama sali kertoo raaka-aineista omistautuneena. Viinien ja oluiden ohessa tarjolla on myös suomalaisten marjaviinien ja tisleiden parhaimmistoa. Tietenkin rypäleviinilistakin on sovitettu annoksiin, jos asiakkaan kantti pettää variksenmarjaviinin kohdalla.

Äänestäjiltä
”Loistava näyteikkuna suomalaisille raaka-aineille. Keittiö tuo esiin, kuinka laaja valikoima meillä on lähes käyttämättömiä raaka-aineita. Elämysmatka suomalaiseen metsään ja kalavesille. Keittiö kelpuuttaa vain laadukkaimmat ja puhtaimmat kotimaiset raaka-aineet, joilla kaikilla on sympaattinen ja innoittava tarina. Kyse on instituutiosta ja klassikosta.”

Kanavaranta 7 F, 00160 Helsinki
Verkossa 
Facebook 
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments