Winon ruokalistaa voi kuvata pelkistetyksi, mutta niukkuuden takana pilkahtelee luovia, monikerroksellisia makupläjäyksiä vaikka kuinka vaativaan makuun. Mutta hei, tämä on viinibaari Kalliossa, Karhupuiston kupeessa! Wino kertookin, kuinka gentrifikaatio eli keskiluokkaistuminen etenee Kalliossa ja viiniymmärrys elää sulassa sovussa ”aitoutta” edustavan paikallisen bisse- ja viinakulttuurin kainalossa. 

Tarjolla on sommelier Toni Aikasalon valintoja: luomua, natua ja pét-nateja sekä laaja samppanjalista.

Keittiö korostuu viinin rinnalla Oona Bondestamin käsissä ja tarjolla on usein vaihtuva, kekseliäs kolmen valikoima kutakin: kasvista, lihaa ja kalaa. Mikäs tässä nauttiessa viineistä, innovatiivisesta ruoasta ja iisistä, winosta tunnelmasta (“ei pysty- eikä vaakasuora”), jota kierrätetty sisustus avittaa. Henksukin on taajuuksilla, ja asiakkaina on usein myös kattaus alan ammattilaisia, jotka osaavat arvostaa hyvää ruokaa, hyviä viinejä ja lämminhenkistä ja välitöntä palvelua.

Äänestäjiltä:
“Takuuvarmaa, rentoa ja mielenkiintoista. Tunnelma on ihan omaa luokkaansa. Eläväinen ruoka, juoma sekä henkilökunta. Hinta/laatusuhde on tikissä. Mauiltaan huippuluokkaa ilman jäykistelyä tai pakollista pitkää kaavaa. Sesonkiin pohjautuvia pikkuannoksia, erinomainen ja persoonallinen pientuottajien viinivalikoima. Käykäämme extempore-iltapalalla!”

Fleminginkatu 11, 00500 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments