Nyt ollaan kultin äärellä Helsingin Kalliossa.
Rockmuusikon taustan omaava leipuri-kokki Kare Karhu on noussut rosoista tekemistä arvostavien keittiöammattilaisten sekä kadonneita klassikkoruokia haikailevien herkkusuiden tähdeksi. Karhu kurkkaa yhdessä Julia Juvosen kanssa niin Suomeen, Venäjälle kuin Ranskaankin.

Raaka-aineet ja niiden käsittely tuovat esiin sen, mitä Nose-to-Tail -Suomi oli ja mitä se voisi jälleen olla. Raaka-aineiksi kelpaavat niin päät, sorkat, veri, luuydin kuin sisäelimet – muun tavanomaiseksi laskettavan kuten riistan lisäksi.

Konservatiiviksi itseään kuvaileva Karhu ei piittaa trendeistä, joita tulee ja menee. Kare Karhu luo antitrendit ja keskustelun aiheet itse. Vaikka Karhu edustaa ronskia perinnetyyliä ajalta, jolloin isoisä öljylampun osti (vasta perustettuun Kämpiin), keittäminen tapahtuu kaikkien klassisen ja nykytaiteen sääntöjen mukaisesti. Lopputulos on hetkittäin pysäyttävä ja makunystyrät räjäyttävä.

Salin sisustus noudattaa brutal bistron karua kodikkuutta. Karen eri teemojen määrittämää ruokaa ja elävää musiikkia yhdistävä CluB GriBiche on gastronomisen kultin maineessa – onnellinen on se, joka saa paikan näihin pitoihin, joissa on mukana myös vieraileva kokkiveteraani tai pari sekä esiintyvä artisti kuten Viktor Klimenko.

Äänestäjiltä:
“Tinkimätön ja ainoa tyylissään. Täysin erilaista. Ravintola, jonne voi mennä kuin kadotetun ruoka-aarteen etsijä löytääkseen jo unohtuneita nautintoja. Voimakas, rosoinen ja häpeilemätön keittiö. Saparosta kärsään ei ole vain teoriaa. Persoonat tämän kaiken takana ovat mahtavia ja tiimi toimii. Iso käsi! Kare tekee mitä huvittaa, muut mitä osaavat.”

Fleminginkatu 7, 00530 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram
Tee pöytävaraus

CategoriesYleinen

Facebook Comments