Turun ylpeyden, Kaskis-ravintolan spin-off -idea Kakolanruusu on ehtinyt jo pyörähtää yhden täyden kierroksen ja palata ison rempan ja kehittelyn jälkeen persoonallisten ravintolaympäristöjen ja -kokemusten kärkeen.

Vanhan, historiallisen ja pahamaineisen, entisen Kakolan vankilan tiloissa (ja pihaterassilla) toimiva ravintola saa vauhtinsa sesongeista ja lähialueen raaka-aineista sekä pohjoisesta keittämisen tyylistä avotuligrilleineen. Osaaminen ja romuluinen näkemys hoitavat homman kotiin. Jos Kakolanruusu on Kaskiksen pikkuveli, maut ovat kuitenkin isoja. Jälki on rosoista, brutaalia ja rouheaa, mutta maut ovat syviä ja leveitä, joita oivaltavat viinit ja naapurissa toimivan Kakola Brewingin käsityöläisoluet tukevat. Annokset on suunniteltu jaettaviksi.

Kakolanruusuun menosta voi itsessään tehdä ohjelmanumeron joko kiipeämällä mäelle portaita pitkin tai turvautumalla kiskoköysihissi funikulaariin, jota myös jumikulaariksi toimimattomuuden vuoksi kutsutaan.

Äänestäjiltä
”Kekseliästä ja laadukasta ruokaa poikkeuksellisessa ympäristössä. Hieman fiinimpää ruokaa, mutta silti isot, rehdit annokset. Jaettavuus on mainio lisä. Hyvin mietityt set-menut viinisuosituksin. Avotulesta ja sen osaavasta käytöstä lisäpisteet. Henkilökunnalla on lämmin ja kiva urbaani meno. Turun uuden aallon helmi, parhaat cocktailit ja hyvä buugi. Vahvistaa Turun asemaa ruokakaupunkina.”

Graniittilinnankatu 2, 20100 Turku
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments