Ostroferia (= pohjoisen periferian juhla) on Oulun gastronominen helmi, uniikki, uskalias ja lämminhenkinen, jota vetävät Jenny ja Jussi Kurkela: Jenny salissa ja Jussi keittiössä.

Pohjoisten raaka-aineiden ja sesonkeja noudattavan ruoan sekä pienten viinitilojen klassikko-, luomu- ja naturaaliviinien sekä paikallisten pienpanimo-oluiden nautiskelu tapahtuu lähinnä 24-paikkaisessa salissa, kulmikkaalla U-muotoisella baaritiskillä. Näkymä on keittiöön ja lihan raakakypsytyskaappiin.

Pohjoista lähiruokaa eurooppalaisilla vaikutteilla noudattava 7 ruokalajin lista on voimassa yhdestä päivästä viikkoon riippuen raaka-aineen saatavuudesta. Lisäksi Jussi Kurkela itse tarvitsee vaihtelua ja innoittuu kokeiluista – sekä keräämällä itse metsäreissuilla. Annoksia voi tilata yhden kerrallaan pitkin iltaa tai useamman laakista. Myös sake ja pohjoiset maut rimmaavat pareina. Paikallisuuden idea tiivistyy tilamaitoon, joka tulee Muhokselta. Maito separoidaan, hapatetaan tarpeiden mukaan ravintolassa smetanaksi, kermaviiliksi tai mm. voiksi. Pieni on kaunista – ja niin tajunnanräjäyttävän hyvää, että tippa tulee silmäkulmaan. 

Äänestäjiltä:
“Pieni ravintola, joka tekee huikeita makuelämyksiä. Kokemuksena mieltä avaava. Koko Suomen suunnannäyttäjä. Tinkimätön ote itse tuotettuihin ja kerättyihin tuotteisiin on ainutlaatuista. Hienoja tarinoita ja raaka-aineita, joita harva käyttää. Jennyn valitsemat viinit ovat uniikkeja ja alkoholittomat sekoitukset ainutlaatuisia. Oraakkeli-Kurkelat ovat elämänsä kunnossa.”

Isokatu 13, 90100 Oulu
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments