F

Fredmanilta helppoja ratkaisuja ulosmyynnin haasteisiin

YHTEISTYÖARTIKKELI Onko take away -myynti ratkaisu ravintolasi jatkuvuuden varmistamisessa? Ulosmyynti on monelle ravintolalle uusi tilanne ja siihen liittyy haasteita. Fredman auttaa ratkaisemaan niitä.

Useat ravintolat ja kahvilat ovat tilanteessa, jossa toimintaa on sopeutettu asiakaspaikkojen sulkemisen takia. Ulosmyynti ei kuitenkaan välttämättä onnistu tuosta noin vain. Haasteena ovat oikean muotoiset kuljetusastiat, noutoruoan pysyminen paikallaan ja oikean lämpötilan säilyttäminen.

”Ammattilaiset kyllä tietävät, että take away -ruoassakin on tärkeää, että kylmä pysyy kylmänä ja kuuma kuumana. Olisi hyvä kuitenkin muistuttaa myös asiakkaita kylmäketjun säilyttämisestä, jos ruokaa ei syödä heti”, sanoo Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen.

Fredman auttaa asiakkaita uudistamaan liiketoimintaa ulosmyynnin avulla. Fredmanin kehittämä Comple-konsepti kattaa useita eri tuotteita ja ratkaisuja take away –myynnin tueksi.

Take away -ravintola-asiakkaan kannalta on oleellista, että ruoka on pakattu oikeaan pakkaukseen.

Fredmanin valikoimassa on monenlaisiin tarpeisiin soveltuvia pakkauksia, jotka pitävät rasvaa ja joiden kannet pysyvät paikallaan. Esimerkiksi hampurilaisten kuljettamiseen sopivat sitä varten suunnitellut kartonkiset ja biohajoavat hampurilaisrasiat.

Myös kierrätettävyys ja ekologisuus on tärkeää monelle ravintola-asiakkaalle, jolle saattaa etätyöviikon päätteeksi äkkiä kertyä iso pino take away -astioita keittiön nurkkaan.

”Ravintoloitsijan vastuullisuutta on miettiä ketju asiakkaan kotiin saakka, vaikka kotiinkuljetus onkin monelle uusi palvelu”, Parkkinen sanoo.

Fredmanin kartonkiset take away -pakkaukset ja biohajoavat bagasse-lounasrasiat sopivat turvalliseen ruoan kuljettamiseen samoin kuin ateriakuljetuslaatikot. Ruokaturvallisuuden tulee säilyä myös kotiinkuljetuksessa millä tahansa kulkuvälineellä niitä sitten kuljetetaankaan.

”Muistathan myös terveysviranomaisen vaatimukset tuotetietomerkinnöistä”, Parkkinen huomauttaa.

Fredmanin tuotevalikoimassa on lukuisia työvälineitä, joiden avulla pidät huolta ja parannat keittiösi hygieniatasoa.

Hygienia korostuu kesän lähestyessä

Kesäkauden lähestyessä on entistä tärkeämpää huolehtia myös keittiön hygieniasta ja oikeista lämpötiloista keittiössä. Hygieniamittaukset ja pintapuhtausnäytteet, Carita®-yleisliinat ja Carita® suojakäsineet lisäävät puhtautta keittiössä.

”Vaikka tilanne on varmaan monessa ammattikeittiössä kaoottinen, tulisi hygeniasta silti huolehtia ja huomioida allergeenit esimerkiksi vaihtamalla kumihanskat ja ottimet riittävän usein sekä pitämällä take away -rasiat järjestyksessä, Parkkinen muistuttaa.

Fredmanin valikoimissa on tarvittavat konseptit, tuotteet ja tietotaito, jolla voimme auttaa sinua starttaamaan take away -myynnin.

Näin onnistut ulosmyynnissä

 1. Kiinnitä huomiota ruokaturvallisuuteen ja pidä keittiö puhtaana ja järjestyksessä.
 2. Huolehdi oikeista lämpötiloista.
 3. Pakkaa tuotteet asianmukaisiin pakkauksiin. Valikoima on laaja ja ratkaisuja löytyy erityyppisten aterioiden pakkaamiseen käsin tai koneellisesti.
 4. Suosi kierrätettäviä ja ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja.
 5. Kuljeta ruoat ateriakuljetuslaatikoissa, ei auton takapenkillä.
 6. Noudata viranomaisvaatimuksia tuotemerkinnöissä.
 7. Huolehdi keittiön hygieniasta ja kerro siitä myös asiakkaalle.
 8. Fredman Pro -palvelun avulla johdat keittiötä ruokaturvallisesti, huolehdit omavalvontaan kuuluvista lämpötilamittauksista ja pintapuhtaudesta.
 9. Pysy kuulolla, Fredman Chefstein® on tulossa, ja se mullistaa keittiöjohtamisen!

FREDMAN-infoa:

 • Perheomisteinen suomalaisyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä vähentämällä ruokahävikkiä ja lisäämällä ruokaturvallisuutta vastuullisilla ja kierrätettävillä tuotteilla sekä tekemällä ammattikeittiöistä älykkäitä työympäristöjä.
 • Yhdistää tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta.
 • Omistajat ovat veljekset Peter ja Clas Fredman.
 • Tunnetuimmat omat tavaramerkit ovat Elmu®kelmu, Carita®-liina ja Comple®-konsepti.
 • Fredman valmistaa myös muun muassa foliota ja suodatinpusseja sekä leivinpaperia ja pakastustuotteita.
 • Kuluttajatuotteet tunnettiin ennen ESKIMO®-nimellä. Ne muuttuvat tämän vuoden aikana Fredmaneiksi, kun yritys keskittää kaikki tuotteet ja palvelut yhden brändin alle.
  Tuotevalikoimassa on useita kierrätettäviä ja ekologisia ratkaisuja. Vastuullisuusvision mukaan vuoteen 2030 mennessä kaikki tuotteet ovat sekä kierrätettäviä että valmistettu uusiutuvista raaka-aineista.
 • Juuret ovat Euran Paperi Oy:ssä vuodessa 1937.
 • Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 25 miljoonaa euroa.
 • Konserni työllistää noin 85 henkilöä Espoossa ja Raumalla.

 

Facebook Comments