S

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2019 julkistetaan tänään – mukana jälleen koko joukko yllättäjiä

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listaus julkistetaan tänään Helsingin Wanhassa Satamassa kansainvälisen Food and Talk -seminaarin päätteeksi. Julkistamista voi seurata suorana lähetyksenä Facebookissa 50 Parasta Ravintolaa -ryhmässä.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2019 -listaus perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, jossa näkemyksensä antavat ravintoloitsijat, keittiömestarit, salipuolen johtotehtävissä toimivat, alkoholiala sekä mm. ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaiset.

Listaus nostaa jälleen esiin ravintoloita ja niiden takana olevaa antaumuksellista työtä tekeviä ihmisiä, ideoiden maailmaa ja huippuosaamista. Maukas suomalainen ruoka ja puhtaat raaka-aineet nousevat jälleen kunniapaikalle.

Ohittaako Turku jälleen Tampereen? Onko Turun ylpeys Kaskis mukana listalla? Kuva: Andres Teiss.

Julkistaminen tapahtuu tänään keskiviikkona kello 16.45 Wanhassa Satamassa, Helsingissä. Seuraa suoraa lähetystä kello 16.40 alkaen Facebookissa 50 Parasta Ravintolaa -ryhmässä. 

Listauksen kärki edustaa todella kovaa suomalaisen ruoan ja keittiötaidon osaamista. Äänestäjien valinnoissa oli jälleen hajontaa, mikä kertoo osaltaan, että hyvää ruokaa valmistetaan eri puolilla maata.

”Helsinki on luonnollisesti tukevasti edustettuna listalla, mutta maakuntakeskusten ravintoloita on hienosti mukana. Oma mittelönsä käydään jälleen Turun ja Tampereen välillä. Viimeksi vuosi sitten Turusta mukana oli peräti seitsemän ravintolaa ja Tampereelta neljä. Illalla näemme, ovatko, puntit tasoittuneet”, ennakoi jännitysnäytelmää Viisi Tähteä -median toimituspäällikkö Heikki Kähkönen.

Grönille napsahti jälleen Michelin-tähti ja vime vuonna voitto 50 parasta listalla. Kuinka käy nyt? Kuva: Andres Teiss

Äänestyksen toteuttaa horeca-alojen media Viisi Tähteä yhdessä Food Camp Finlandin kanssa. Food Camp Finland tunnetaan laadukkaiden ruokakulttuuritapahtumien järjestäjänä sekä ruokaan ja ravintolaliiketoiminnan kehittämiseen liittyvän koulutuksen ja konsultoinnin asiantuntijana.

50 Parasta Ravintolaa -listan lisäksi nousevat esille eri sarjat. Alakategorioita ovat mm. Paras ruoka (kumppanina Arla), Paras tulokas (Kespro), Paras palvelu (Vihannespörssi) ja Paras tunnelma (Sumpli).

Katso suoraa lähetystä Facebookissa klo 16.40 alkaen. 

Facebook Comments