V

Verkkouutiset: Alkoholilaki mahdollisesti voimaan vasta kesällä 2018

Euroopan komissio on puuttunut Suomen alkoholilain valmisteluun. Komission mielestä lakiluonnokseen ujutettu alkoholin etämyynnin kielto loukkaa EU:n sisämarkkinasääntöjä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Verkkouutiset.
Komission ratkaisu lykkää alkoholilain voimaanastumista kuudella kuukaudella. Tämä tarkoittaa sitä, että uusi laki mahdolisesti astuu voimaan aikaisintaan ensi vuoden heinäkuussa, eikä vuodenvaihteessa kuten STM on ennakoinut.

Alkoholin nettimyyntiä ei ehkä voida kieltää

Asia käy ilmi EU:n komission pääosaston Suomen alkoholilain luonnokseen laatimasta pohjapaperista. Verkkouutisten mukaan komission pääosasto antaa kylmää kyytiä lakiin kaavailluille alkoholin verkkokauppaa koskeville säädöksille.
”Mietinnön perusteella alkoholin verkkomyynti toisista jäsenvaltioista on mahdollistettava esimerkiksi samalla tavalla kuin Alkon tuotteiden myynti sen liikepaikkojen ulkopuolella”, Verkkouutiset kirjoittaa.
Komissio katsoo, että uuden alkoholilain etämyyntisäädös syrjisi toisista jäsenvaltioista myytäviä alkoholijuomia ja että se loukkaisi EU:n perussopimuksen tavaran vapaata liikkuvuutta koskevaa sääntelyä.
(Muokattu 27.3.2017 klo 16.04.)

Facebook Comments

Comments are closed.