V

Varusteleka odottaa yhä hallinto-oikeuden päätöstä oluiden verkkokaupasta

Helsinkiläinen armeija- ja retkeilytarvikkeita myyvä Varusteleka on joutunut odottamaan jo kymmenen kuukautta lupaa aloittaa kotimaisten oluiden verkkokauppansa. Pienpanimo-oluiden ostaminen verkossa toimii, mutta asiakkaat joutuvat hakeman netistä tilaamansa oluet Helsingin-myymälästä.
Varusteleka on rakentanut jo pitkään enintään 4,7-prosenttisten kotimaisten pienpanimo-oluiden verkkokauppaa. Oluiden jakelupisteistä yhtiöllä on olemassa alustava sopimus Matkahuollon kanssa. Diili ei kuitenkaan kelvannut viranomaisille.
AVI ei myöntänyt verkkokaupalle lupaa, vaikka että Matkahuollolla on lähes 2000 paketin luovutuspaikkaa ympäri maan ja vuosien kokemus alkoholin vähittäismyynnistä. Monilla asiamiespisteillä ovat omat alkoholin vähittäismyyntiluvat ja ne voivat myydä itse oluita ja siidereitä.

Varustelekan olutparoni Eric Andersson odottaa yli 8 kk käsittelyssä ollutta hovioikeuden päätöstä oluiden verkkokaupasta.

Luovutuspisteissä kysytään aina kaikilta nettitilauksen vastaanottajilta henkilötiedot, joten myynti esimerkiksi alaikäisille on käytännössä mahdotonta.
”Valitimme AVI:n kielteisestä ratkaisusta heinäkuussa hallinto-oikeuteen, jossa käsittelyaika on kuulemma keskimäärin 8,3 kk. Eli päätöksestä pitäisi kuulua pian”, laskee Varustelekan olutparoni Eric Andersson toiveikkaana.
Andersson kertoo, että pienpanimo-oluiden verkkokauppa on viimeisiä viilauksia vaille valmis. Vain postimyyntilupa puuttuu.
”Tämä on äärimmäisen kurjaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville asiakkaillemme. Haluaisimme palvella heitä paljon laajemmin ja paremmin”, hän huokaa.
Varustelekalla on ollut Helsingin Konalassa oma kotimaisten pienpanimo-oluiden kauppa jo toista vuotta. Sitä tukee olutkuppila Sotima. Anderssonin mukaan asiakkaat ovat olleet todella innostuneita niiden valkoimista ja hintatasosta.
”Ei pidä unohtaa, että meillä on todennäköisesti Suomen edullisin ja laajin pienpanimo-oluiden valikoima. Sotima on viihtyisä oluenystävän olohuone. Olemme jo järjestäneet siellä erilaisia tapahtumia ja olutmaisteluita. Nyt vain odottelemme verkkokaupalle lupaa.”
Varustelekalla on yksi Suomen laajimmista kotimaisten pienpanimoiden valikoimista.

CategoriesYleinen

Facebook Comments