T

Tulli paljasti 15 000 litran alkoholin salakuljetuksen

Tulli on paljastanut Itä-Uudellamalla toimineen salakuljetusringin, jonka epäillään myyneen laittomasti yli 15 000 litraa Tallinnan-laivoilta Suomeen tuotuja alkoholijuomia. Epäillyt ovat tuoneet vuosina 2014-15 maahan noin 11 500 litraa olutta ja 4 200 litraa lonkeroita. Määrä vastaa yhteensä noin 2000 olut- ja lonkerolaatikkoa. Laittomasti on myös kaupattu 130 litraa viinaa.
Epäillyt ovat ostaneet Viroon liikennöiviltä laivoilta juomia useita kymmeniä kertoja vuoden aikana ja myyneet niitä Itä-Uudellamaalla. Kaupallisessa tarkoituksessa maahantuodusta alkoholista jäi veroja maksamatta noin 60 000 euroa.
Alkoholijuomat on tuotu maahan ns. normaaleina matkustajatuomisina, jolloin toisesta EU-maasta verovapaan alkoholintuonnin edellytyksenä on tuonti henkilökohtaiseen käyttöön, perheenjäsenille, sukujuhliin tai lahjaksi itse kuljettaen.
Tullin esitutkinnan aikana on kuulusteltu useita henkilöitä epäiltyinä tavanomaiseen ja törkeään veropetokseen sekä törkeään alkoholirikokseen. Tapaus siirtyy syyteharkintaan ensi syksynä.

Facebook Comments