S

Syödään yhdessä -hanke on kerännyt jo 100 yritystä ja yhteisöä

Yhteinen ruokahetki on helppo ja luonteva tapa kokoontua yhteen. Me suomalaiset syömme muuta Eurooppaa vähemmän yhdessä.  Noin 100 yhteisöllisyyttä kannattavaa valtakunnallista ruoka-alan toimijaa on päättänyt teoillaan lisätä yhdessä syömisen intoa ja mahdollisuuksia.
Suomi 100 vuotta -juhlavuonna on tarkoitus  madaltaa suomalaisten kynnystä istua yhteiseen pöytään kohtaamaan perhettä, ystäviä, naapureita ja vieraitakin ihmisiä. Juhlavuosi lähtee liikkeelle kutsulla ja lupauksella, jonka jokainen meistä voi tehdä eli Syödään yhdessä 2017.

Kuva: Syödäänyhdessä.fi
Kuva: Syödäänyhdessä.fi

ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön ja maa- ja metsätalousministeriön keväällä 2016 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan Suomi pitää eurooppalaisissa yhdessä syömisen tilastoissa perää.
”Meillä ruokailu on nähty enemmän energian saantina, kun taas Keski- ja Etelä-Euroopassa ruokailu on yhteisöllisyyden kulmakivi”, yhteisöllisyystutkija, VTT Antti Maunu sanoo.
Maunun mukaan juhlavuosi antaa hyvän syyn kokoontua saman pöydän ääreen ja kokea hyödyt, jotka tulevat näkymään pitkään juhlavuoden jälkeenkin.
”Nykyarjessa meillä on yhä vähemmän luontevia tilaisuuksia kohdata toisiamme. Yhdessä syöminen on harvinaista herkkua, joka antaa kohtaamiselle mahdollisuuden. Perheen yhdessä syöminen heijastuu eteenpäin tuleville polville, jotka oppivat yhteisöllisyyteen ja saavat kohtaamisen kokemuksia”, hän perustelee.
Yhdessä syömisellä on todettu olevan myös monenlaisia myönteisiä terveysvaikutuksia. Uusissa ravitsemussuositukset painottavat yhdessä syömistä ja ruokailoa.
www.syodaanyhdessa.fi

CategoriesYleinen

Facebook Comments