S

Sumpli ja Viisi Tähteä yhteistyöhön – uusi työnvälityspalvelu on kuin ravintola-alan Tinder työnantajan ja -tekijän välillä mobiilissa

Mistä ottaa osaavaa työvoimaa silloin, kun siihen on tarve? Mistä ottaa työkeikkaa, kun siihen on tarve? Uusi mobiiliin suunniteltu työnvälityspalvelu saattaa olla todellinen Game changer. Ollaan siis jännän äärellä.
Työvoimapula on tosiasia riippumatta siitä, onko kyseessä baari, pubi, kahvila, yökerho tai vaikkapa ruokaravintola. Jos ei juuri nyt niin jo ylihuomenna tai parin viikon päästä, viimeistään joulun aikaan. Ylipäänsä työntekijöiden vaihtuvuus on kovaa, joka kertoo, että sitoutuminen työnantajaan on heikkoa.

Syytkin työntekijöiden vaihtuvuuteen ovat tiedossa: matalapalkka- ja läpikulkuala sekä paskamaiset työajat.

Auta armias, jos edessä on jokin spesiaalimpi lisäkilke, tilaisuus, tai Sanna on jälleen ilmoittautunut sairaaksi (samaan aikaan, kun hänen Facebook-päivityksensä näkyy Berliinistä), ja tarvittaisiin äkäseen joku tai joukkueen verran väkeä.
Mutta mitäs jos emme etsikään syitä työvoimapulaan ja vaihtuvuuteen? koska kenelläkään ei ole aikaa eikä varaa ratkaista kimppua koko alan puolesta – ei edes liitoilla eikä oppilaitoksilla. Hyväksytään siten nykytilanne lähtökohdaksi, jonka kanssa on vain elettävä niin työntekijänä kuin työnantajanakin.
Omien alojensa osaajat ja ystävykset laittoivat samaan pakettiin yhteensä kymmenien vuosien kokemuksensa, tietonsa, taitonsa ja oivalluksensa. Tiimin aivoitusten tuloksena putkahti mobiiliin sullottu työvälityspalvelu Sumpli.
Pitkän linjan tekijä ja monessa liemessä keittynyt, riskinottajana tunnettu ravintola-alan pioneeri, ja sanotaan nyt sekin: edelläkävijä ja suunnan näyttäjä Mehdi Younes, sekä hänen ystävänsä markkinoinnin luova konseptoija, digisuunnittelija Nikolas Holm, sekä pellepelottomat koodin vääntäjät ja kaverukset Elias Nygren ja Teemu Heikkilä ottivat tehtäväkseen keksiä ratkaisun ravintola-alan henkilökuntapulan ongelmiin.

Sumplista on syntymässä uusi ja kiintoisa työnhakusovellus mobiilissa ravintola- ja palvelualojen ammattilaisille.

Annetaan Mehdi Younesin kertoa:
”Me haluamme oikeasti tehdä hyvää ja antaa takaisin alalle kaikki se tieto, taito, verkostot, kokemukset ja osaaminen, jonka olemme keränneet oman uramme aikana. Olemme pyrkineet paketoimaan tiedon kaikkien eduksi ja käytettäväksi. Olemme halunneet poistaa raja-aidat talenttien työntekijöiden ja työnantajien välistä. Lopputuloksena on täysin avoin ja läpinäkyvä ympäristö työskennellä, oppia ja hankkia kokemusta ja taitoa.”

”Olemme luoneet palvelun, joka on työnantajalle aiempaa nopeampi, joustavampi ja halvempi samalla, kun se takaa työntekijälle enemmän ansaintaa ja itselleen sopivimmat työajat, -tunnit ja työpaikan.”

”Kaikki tarvittava tieto päätöksiin on heti saatavilla. Samoin apu. Tämä on työkalu arjen yllättäviin haasteisiin, ovat ne sitten akuutti tekijän tarve tärkeään tilaisuuteen, tai tekijällä on yllättävä rahan tarve lisäansaintaan kuten matkakassan keräämiseen, tai opiskelijan tarve oppimisen ja kehittymisen janon sammuttamiseen” Mehdi Younes hehkuttaa.

”Sumpli ei erottele naisia tai miehiä. Kaikki ovat samalla viivalla olevia talentteja – se on eräänlainen palvelualan Voice of Finland tai Talent of Finland – tai Tinder”

”Tämä on tarkoitettu koko horeca-, hospitality-, events-, ravintola-, matkailu-, hotelli-, kahvila-, catering-, jne palvelualan kaikkiin tehtäviin. Siivoojasta, tiskaajasta, tarjoilijasta, baarimikosta huippukokkiin. Hotellien vastaanottovirkailijoista pikkoloihin. Festarit, tapahtumat, konsertit. Vapaaehtoisten työntekijöiden hankinta ja hallinta isoihin yleisötapahtumiin”, Mehdi Jones luettelee, eikä listauksesta meinaa tulla loppua.

Tekijöiden mielissä äpsi on myös skaalattavissa esimerkiksi kaupan alalle sekä muihin palvelualoihin. Kaikkiin, joissa on vuorotyötä, sesonkeja, piikkejä, akuuttia tarvetta äkillisten poissa olojen takia, ja tehtäviin joissa työn tekeminen on muuttunut digitalisoitumisen myötä.
Uusi mobiilipalvelu luo välineet hallinnoida asiaa molemmin puolin ja juuri siinä on sovelluksen kumouksellisuus.
”Otetaanpa tähän päälle vielä ympäröivän maailman digitalisoituminen, joka on sekä uhka että mahdollisuus. Myös työn tekeminen ja suhde työhön on muutoksessa. Tätä tässä on pohdittu ja ratkottu, mitä on uusi tapa tehdä työtä, nykynuorten ja nyky-yhteiskunnan muutosten myötä. Sumpli tulee olemaan äppi alan kaikkien nuorten puhelimessa – ja aina mukana”, Mehdi Younes maalailee.

Työntekijä päättää, missä, milloin ja kenelle työskentelee, tai koska hän lomailee.

Mehdi on juuri niin innoissaan, kuin joku vain voi olla suuren oivalluksen äärellä: ”Jokainen käyttää palvelua oman tarpeen mukaan, niin luovasti ja oivaltavasti, kuin keksivät tai itselleen sopii. Tekijät voivat vierailla monissa paikoissa, kehittyä ja oppia, tutustua ja sosialisoida, muistella menneitä. Tai voi tehdä jotain muuta kuin normaalisti. Vanhat tekijät voivat mennä harjoitteluun, jos haluaakin oppia jotakin täysin uutta tai muuta alan sisältä. Opiskelijat voivat työllistyä kesätyöhön tai viikonloppuihin.

Työntekijän näkökulmasta iso juttu on se, että keikasta tulee maksusuoritus yhden, kahden päivän kuluessa.

”Mitä enemmän on tehtyjä keikkoja, työtä ja harjoittelua erilaisissa paikoissa ja on suoriutunut niistä hyvin, ja mitä enemmän on kokemusta, vuosia, koulutuksia ja kursseja, passeja ja testejä, niin sitä paremmin talentti tekeminen, ahkeruus ja asenne palkitaan.”
Sumpliin päivitettävät tiedot toimivat CV:nä, jossa näkyvät suoraan paikat, joissa työntekijä on tehnyt harjoittelua, työtä ja miten niistä on suoriutunut.

Sekä työnantaja että työntekijä antavat toisilleen tähtiä.

Myös työantaja on voittaja
Työnantaja voi ottaa palvelun työkaluksi osana tehokasta työvuorosuunnittelua.

Käytännössä palvelu tarjoaa mahdollisuuden palkata työntekijöitä vain tarpeeseen – ei peukaloita pyörittelemään.

Työantajalta säästyy fyysistä, henkistä ja materiaalista työaikaa ja vaivaa. Ja sitä enemmän, miten tehostaa ja käyttää palvelua aktiivisesti. Työnantaja ilmoittaa akuuteista tilanteista tiedon heti tekijöille on-demand ja saa buukattua paikkaukset heti.
Palvelusta näkee suoraan ihmisten työkokemuksen ja missä on työtä tehnyt. Työnantaja määrittelee itse hinnan jolla haluaa tarjota työtä kunhan se on pari euroa TES:iä korkeampi lähtötaso.
Työvuorosuunnittelua voi tehostaa jättämällä listalle isoja aukkoja ja aina varausten, säiden tai sesonkien ja muiden pukkien mukaan laittaa haun, niin saa on-demand -keikkatyöläisiä, sairastapaus- ja kesälomapaikkauksia
Mehdi Younesin mukaan palvelussa onnistuvat myös rekrykampanjat ja perinteinen työhaku, sillä löytää harjoittelijat sekä tietenkin vakituiset työntekijät.

Jos työnantaja löytää itselleen timantin, jonka haluaa vakinaistaa, voi palkata hänet suoraan ilman sanktioita tai karensseja.

Lisäksi välttää tunti- tai maksuehdot, joita yleensä kaikilla työnvälitys/-vuokraus firmoilla on.

Työnvälittämisen propellipäät: vasemmalla Nikolas Holm, oikealla Mehdi Younes.

Mehdi Younes vakuuttaa, että työnantajana kannattaa miettiä ja päättää, onko itselleen halvempaa, kannattavampaa, joustavampaa tai tehokkaampaa ottaa Sumplin kautta koko palvelu palkan maksua myöten, vai säätää itse työntekijän ja palkanmaksun kanssa.
Yritykset voivat tähdittää talentteja ja talentit yrityksiä – tämä parantaa työn laatua ja tehokkuutta sekä työpaikkoja.
Perinteisesti suurin osa alan kovista ammattilaisista – alan kovimmissa tai villeimmissä paikoissa – eivät työskentele minkään suuren työnvälitys tai vuokrafirman kautta.

Tähdittäminen motivoi, koska tähdet vaikuttavat seuraavan työn ansaintaan ja seuraavan talentin saantiin.

Mehdi Younes kitetyttää vielä työnantajan edut: ”Työnantaja tietää, mitä on tilannut: kuka on tulossa, minkä tasoinen tekijä on, millä kokemuksella, taidolla ja tiedolla tulija on ja mitä on sovittu. Ei ole sikaa säkissä. Ei tule yllätyksiä tai pettymyksiä kummankaan puolelta. Expectations kill everything.”
Tätä Sumpli lupaa työntekijälle:
Jos etsii töitä, lisätöitä ja keikkoja työvuorojen tai opintojen ohessa, löydät työt ja keikat yhdestä sovelluksesta. Tee töitä aikataulusi ja kiinnostuksesi mukaan.
Sumpli on työnvälityspalvelu, josta löydät juuri sinulle räätälöidyt palvelualan työpaikat ja pikavuorot suoraan puhelimeesi. Sumplista löydät työt tarkkaan valikoiduista ravintoloista, tapahtumista ja muista kaupan- ja palvelualan yrityksistä.

 • Hae töihin yhdellä profiililla.
 • Seuraa haluamiasi yrityksiä ja niiden avoimia hakuja.
 • Löydä täyspäiväinen tai osa-aikainen työ.
 • Pikavuorojen avulla voit tehdä töitä useammassa yrityksessä kiinnostuksesi ja kalenterisi mukaan.
 • Maksamme palkan jo seuraavana arkipäivänä. Hoidamme kaikki lakisäänteiset verot, velvoitteet ja maksut puolestasi.
 • Palvelun käyttö on työntekijöille aina maksutonta.

Hae töitä ja seuraa työilmoituksia sinua kiinnostavista yrityksistä yhdellä sovelluksella.
Pikavuorojen avulla voit tehdä yksittäisiä keikkoja missä ja milloin se sinulle parhaiten sopii
Maksamme pikavuoroista korvauksen suoritetusta työstä jo seuraavana arkipäivänä
Harjoittelupaikat
Löydä harjoittelupaikat ravintoloista, kahviloista ja tapahtumista yhdellä aplikaatiolla.
Oletko kiinnostunut urasta ravintola tai palvelualalla? Rekisteröidy Sumpliin ja hae useisiin eri harjoitteluohjelmiin yhden mobiilisovelluksen ja profiilin avulla.
Tätä Sumpli lupaa työnantajalle:
Sumpli on yksi sovellus työhakemuksille ja -ilmoituksille sekä keikoille.
Ilmoita työpaikat ja hallitse työhakemukset helposti yhdellä sovelluksella.
Sumpli kerää palvelualan osaajat yhteen paikkaan. Lisäksi löydät sovelluksen kautta myös vuokratyövoiman yksittäisiin vuoroihin aina tarpeen vaatiessa.

 • Ilmoita avoimet työpaikat seuraajillesi kätevällä mobiilisovelluksella.
 • Selaa ja hallinnoi työhakemukset yhdellä käyttöliittymällä.
 • Löydä apua yksittäisiin vuoroihin. Hoidamme kaikki paperityöt mukaanlukien työsopimukset, palkanmaksun ja siihen liittyvät lakivelvoitteet.
 • Löydät kauttamme helposti myös harjoittelijat.
 • Hae yrityksesi mukaan ilmaiseen pilottiin.

Sumpli löytää ravintola- ja palvelualan osaajat läheltäsi. Työnantajana voit itse valita hakijoista soveltuvimmat.
Hallitse työhakemukset yhdellä sovelluksella.
Palvelu tekee hakemuksien hallinnasta nopeaa ja helppoa koko tiimillesi.
Sumplin avulla vuokraat osaajat aina tarpeen vaatiessa yksittäisiin vuoroihin lyhyelläkin varoitusajalla. Näet kulut suoraan sovelluksesta.
Teksti ja kuva: Eeropekka Rislakki
Lisätietoja: Sumpli

CategoriesYleinen

Facebook Comments