S

Skottiravintoloitsija rakentaa pubiketjua Tallinnaan

Suomessakin asunut skotlantilainen John Hardie rakentaa pubi-imperiumia Tallinnaan. Harding avasi pari vuotta sitten Tallinnan vanhaankaupunkiin The Highlander -skottipubin. Tuorein Hardien hanke on suomalaisen salakuljettajan Algoth Niskan nimeä kantava pubi ja tislaamo.
Hardie on myös hankkinut omistukseensa Raatihuoneentorin varrella olevan Mad Murphy’s Irish Barin sekä niin sanotun Pusumäen puiston muurissa sijaitsevan Shamrock Pubin.

Algoth Niska -baarissa on mukana kieltolain henkeä.
Algoth Niska -baarissa on mukana kieltolain henkeä.

Hardie on asunut ja työskennellyt Suomessa lähes kymmenen vuotta. Viroon hän muutti 1990-luvun lopulla.
Mieluiten taka-alalla viihtyvä John Hardie ei luota ravintolatoiminnassa pelkän sesongin voimaan. Shamrock avasi toki keskellä parasta turistikautta puolitoista kuukautta sitten, mutta Algoht Niska pääsee vauhtiin, kun turistivirrat hiljenevät.
”Avaan ravintoloita pikkuhiljaa. Olen avannut baarin myös tammikuussa, jolloin Tallinna on aivan kuollut. Tärkeintä on hyvä ja toimiva konsepti, jonka asiakaskunta rakentuu tasaisen varmasti”, Hardie sanoo.
Viisi Tähteä kertoi Algoth Niskan pubin ja tislaamon rakentamisesta kesäkuussa. Tallinkin D-terminaalin viereisessä Lootsi-keskuksessa sijaitseva ravintola on avattu tällä viikolla.  Ensimmäiset vodkat ja ginit tippuvat tislaamosta viimeistään parin kuukauden päästä.
Algoth Niskan kuva on kunniapaikalla esiintymisavan takana.
Algoth Niskan kuva on kunniapaikalla esiintymislavan takana.

Algoth Niskassa Hardiella on mukana suomalaisia kumppaneita. Tislaajaksi on palkattu Suomen pienpanimopiireistä tunnettu Juha Väänänen.
Suomen kieltolain (1919–1932) henkeen sisustetun paikan esikuva ja nimikkohahmo on Algoth Niska (1888–1954), joka oli kuuluisa pirtun salakuljettaja, seikkailija, olympiatason jalkapalloilija ja kansansankari.
”Tallinnan iltaelämä on kaivannut elämyksellistä paikkaa, jossa saa kuulla klubihenkistä elävää musiikkia ja nähdä stand up -esityksiä. Tislaamon avauduttua kehitämme huippulaadukkaita alkoholijuomia yhteistyössä asiakkaiden kanssa”, Hardie kertoo.
Luvaton viinanvalmistus on mukana myös Shamrock-baarin hengessä.
”Myymme Shamrockissa ainoana ravintolana koko Tallinnassa aitoa irilantilaista Poitín-pontikkaa,” Hardie nauraa.
Poitín sopii hyvin Viron ja Suomenkin lähialueteemaan, sillä sana lausutaan käytännössä samalla tavalla kuin Venäjän presidentin Vladimir Putinin sukunimi.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments