S

Salaatit ovat vuoden 2017 vihannekset

Kotimaiset Kasvikset ja Puutarhaliitto ovat nimenneet salaattikasvit vuoden 2017 vihanneksiksi. Suomessa on saatavilla runsaasti erilaisia salaatteja, mutta meillä on vielä salaatin syönnissä pitkä matka Etelä- ja Keski-Euroopan sekä moniin Aasian maihin.
Salaatit sopivat päivittäiseen ruokavalioon tuomaan keveyttä, raikkautta ja väriä. Salaattien suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Samalla niiden valikoima on monipuolistunut.
Salaattiryhmään kuuluu eri lajeja aina kaalikasvien suvusta perinteisiin lehtisalaatteihin ja pinaatteihin saakka. Kaikkia näitä viljellään sekä kasvihuoneissa että avomaalla.
Me suomalaiset syömme vuodessa 85 miljoonaa kotimaisissa kasvihuoneissa kasvatettua ruukkusalaattia. Lisäksi avomaalta korjataan lähes 4,5 miljoonaa kiloa pääasiassa rapeaa keräsalaattia kasvukauden aikana.
Salaattien viljely työllistää satoja suomalaisia yli 120 puutarhalla sekä viljely- ja jakeluketjun muissa yrityksissä. Salaatteja tuodaan Suomeen erityisesti talvikaudella pääasiassa Espanjasta.

CategoriesYleinen

Facebook Comments