R

Rymy-Eetu juhli vauhdikkaasti 10-vuotissynttäreitä

Moneen kertaan palkittu helsinkiläinen olut- ja elävän musiikin ravintola Rymy-Eetu juhli torstaina railakkaasti 10-vuotista taivaltaan. Erottajan bailumesta kokosi salin ja lehterit täyteen iloista juhlakansaa.
Erkki Tantun 1930- ja -40-lukujen sarjakuvahahmon nimeä kantava Rymy-Eetu on valittu peräti neljä kertaa Helsingin parhaaksi bailupaikaksi, jossa olut virtaa, tukeva ruoka maistuu ja parhaimpaan menoaikaan tanssitaan pöydillä.
Eikä kauaa tarvinnut torstain synttärijuhlillakaan odottaa, kun bilebändi Jimmy Cola Allstars vierainaan Virve Rosti, Tommi Läntinen, Freeman, Tik Takin Petra ja Jonna Geagea saivat kansan liikkeelle – ja talon tapaan myös vauhdikkaimmat nousemaan vankoille puupöydille.

Jorma Railonkoski perusti Rymy-Eetun Erottajan vanhaan pankkisaliin. Kuva: Heikki Kähkönen.

Pitkän linjan ravintolayrittäjä Jorma Railonkoski sai idean Rymy-Eetuun Viron Tarton vanhasta ruutikellarista eli Püssirõhukelder-ravintolasta. Ja jotta homma olisi täydellinen, Railonkoski päätti yhdistää Rymy-Eetuun on aimo annoksen aitoa Baijeria eli Münchenin kuuluisimman oluttuvan Hofbräuhausin henkeä.
”Käydessäni vuosia sitten Tartossa syömässä Püssirõhukelderissä sain ahaa-elämyksen, että tällainen täytyy saada Helsinkiin. Etsimme jonkin aikaa sopivaa tilaa, kunnes löysimme vanhan pankkisalin Erottajalta. Sisustimme sen saksalaiseksi oluttuvaksi. Rymy-Eetu on ollut avaamisestaan lähtien yksi parhaiten toimivista ravintolakonsepteistamme”, Railonkoski kertoi pari vuotta sitten syntymäpäivähaastattelussaan.

Juhlia ja uusia ravintolasuunnitelmia.

Jorma Railonkoski on jäänyt jo useita vuosia sitten käytännön ravintolatoiminnasta pois. Hän oli mukana torstaina kuitenkin juhlistamassa Rymy-Eetun ensimmäistä vuosikymmentä. Nykyisin Happy Hour Restaurants –ravintolaketjua pyörittävät hänen tyttärensä Tuula Railonkoski ja Tarja Palomäki.

Ravintoloitsija Tuula Railonkoski juhlafiiliksissä. Kuva Eeropekka Rislakki

”Meillä ollut viime aikoina oikein synttärisuma. Ensiksi oli Suomi 100 vuotta, ja sitten omat synttärit. Rymy-Eetu täyttää nyt 10 vuotta, ja tämän kuun lopulla vielä Storyville juhlii 25 vuotisjuhliaan”, Tuula Railonkoski kertoo.
Happy Hour Retsaurantsilla pitää kiirettä myös keväällä. Aukeamassa on uusi ruokapainotteinen ravintola Etelä-Helsinkiin. Aurinkoisella terassilla tulee olemaan ravintolan hengen luomisessa merkittävä rooli.
Ja taas bailattiin Rymy-Eetussa pöydillä. Kuva: Eeropekka Rislakki.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments