R

Ruokavienti vahvassa nosteessa – suomalaiset maut esillä Berliinissä

Suomi esittäytyy ruoka- ja matkailumaana perjantaina Berliinissä avatuilla maailman suurimmilla ruoka-alan kuluttajamessuilla Grϋne Wochella. Pohjoinen ruoka ja laatujuomat ovat kasvamassa trendiksi, joka kiinnostaa maailmalla.
Suomen puhdas luonto ja maukkaat elintarvikkeet ovat valttikortteja, jotka puhuttelevat maailmalla juuri nyt. Suomalainen ruoka-ala on vauhdilla kansainvälistymässä. Sen rinnalla myös alkoholijuomien vienti kasvaa kohisten.
”Vientinäkymät ovat hyvät erityisesti Aasiassa. Suomella on myös paljon tarjottavaa laatua vaativille ja tiedostavimmille saksalaiskuluttajille. Arktinen ruoka on kasvava trendi ja kohtapuolin ilmiö”, hehkutti  MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila Grüne Wochen Suomen-osaston avajaisissa Berliinissä.
Suomen ruokastrategiassa korostuvat laatu ja turvallisuus sekä eettisyys ja ekologisuus. Eläimistä ja ympäristöstä pidetään hyvää huolta. Marttila huomauttaa, että väitteet eivät perustu mielikuviin, vaan kaikki on todennettavissa Luonnonvarakeskuksen Ruokafakta-sivustolta.
”Esimerkkinä suomalaisesta turvallisesta tuotannosta voi mainita täysin antibioottivapaan broilerin- tai sianlihan. Koska eläinten hyvinvointiin on investoitu valtavasti, pysyvät eläimet terveinä, eikä antibiootteja tarvita”, Marttila perusteli.

Suuret oluet – pienet panimot -osastolla Berliinissä poseerasivat pienpanimomiehet Janne Mikkola (vas.), Jari Leinonen, Teemu Lehto, Anssi Pyysing ja Pekka Kääriäinen. Kuva: Pirkka Junes.

Suomen osastolla on mukana reilu 20 elintarvike- ja matkailuyritystä. Suomen-osasto rakentuu panimoiden ja -tislaamoiden tuotteita myyvästä FinnBarista, elintarvikeyritysten myyntipisteistä sekä Visit Finlandin ruokamatkailuyritysten alueesta.
Tarjontaa täydentää pääosastoon liittyvä Suuret oluet – pienet panimot -myyntipiste, jossa mukana ovat Bryggeri Helsinki, Lammin Sahti, Mallaskosken Panimo, Teerenpeli Panimo & Tislaamo, Vakka-Suomen Panimo, Fiskarsin Panimo, Ägräs Distillery, Stallhagen ja Malmgård.
Grüne Woche -maaosaston rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ja sen organisoinnista vastaavat Finpron Visit Finland -yksikkö ja Finpron johtama Food from Finland -kasvuohjelma yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n kanssa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments