R

Ravintola Noma teki tiskaaja Ali Sonkosta osakkaan

Maailman parhaaksi ravintolaksi neljästi valittu tanskalainen ravintola Noma sulki ovensa vanhassa osoitteessa 24. helmikuuta. Ravintola avataan uudelleen joulukuussa Kööpenhaminan laitakaupungilla sijaitsevaan vanhaan teollisuuskompleksiin, mikäli rakennustyöt etenevät aikataulun mukaisesti.
Ennen sulkemista keittiömestari Rene Redzepi päätti tehdä kolmesta alaisestaan ravintolan osakkaita. Kunnian saivat palvelusta vastaava Lau Richter, joka on työskennellyt ravintolassa alusta asti, sekä ravintolapäällikkö James Spreadbury, joka on työskennellyt kööpenhaminalaisessa ravintolassa kahdeksan vuotta.
Omistajaportaaseen liittyi myös legendaarinen tiskaaja Ali Sonko, joka on työskennellyt Nomassa vuoden 2003 avauksesta lähtien.
Redzepin mukaan Sonko on maailman paras tiskaaja, jolla on enemmän virtaa kuin monilla puolet nuoremmilla. Hän kiittelee kahdentoista lapsen isää myös siitä, että tämä saapuu aina hyväntuulisena ja hymyilevänä töihin.
Redzepi on nostanut Sonkon esille myös aiemmin. Alkujaan gambialaisen Sonkon oli määrä pitää puhe Noman voitettua maailman parhaan ravintolan nimikkeen World’s 50 Best -äänestyksessä Lontoossa vuonna 2010.
Viisumisotkut estivät Sonkon osallistumisen, minkä vuoksi tunnustuksen vastaanottaneet pitivät päällä paitoja, joissa oli Sonkon kuva. Tilanne korjattiin vuonna 2012, jolloin Sonko nousi lavalle Redzepin kanssa vastaanottamaan tunnustuksen.
 

CategoriesRavintolat

Facebook Comments