P

Pop Up -ravintola Kustavin Kipinä aukeaa kesäkuussa


Tunnin ajomatkan päässä Turusta sijaitseva Kustavin saari muuttuu kesän tullen jälleen gastronomiseksi kohteeksi, kun tilapäisravintola Kipinä alkaa tarjota illallisia saaristomiljöössä.
9.6. – 6.8. välille ajoittuvina päivämäärinä Kipinän keittiön valtaavat vierailevat kokit Suomesta, Ranskasta, Yhdysvalloista, Norjasta ja Islannista.
Kansainvälisen ruokailoittelun takaa löytyy Jouni Kuru, joka tunnetaan myös jokavuotisen Food & Fun Turku -tapahtuman järjestäjänä.
Kipinän iltakattauksiin pääsee bussilla Turun keskustasta edestakaisin. Koko seurue voi nauttia viinipaketeista ja raikkaista drinkeistä tai samppanjasta Taittinger-loungessa, joka levittäytyy Kipinän terassille ja ympäröivään luontoon, järjestäjä kertoo.

Neljän ruokalajin menu 65 €. Kattaukset torstaista sunnuntaihin klo 13.00, 16.00 ja 19.00.
Bussi 20€, Turku-Kipinä-Turku.

Kipinän kokkivieraat vuonna 2017

screen-shot-2016-11-04-at-15-04-11Turku 9.6.–11.6. Mikko Marttinen ja Roni Toivari Turusta aloittavan Kipinän kesän lähiruokaa ja metsää juhlistavalla menulla. Marttinen ja roni ovat kurssikavereita mutta käyneet eri polun, palaten lopulta Turkuun. Toivari veti Kipinässä oman viikkonsa vuonna 2015 päättäen täyteen saliin. Hän on työskennellyt Ludussa kokkina, Hella ja huone -ravintolassa vuoromestarina sekä nyt Smörissä vuoromestarina. Marttinen on työskennellyt Olossa kokkina, Gastrobar Emossa vuoromestarina ja toimii nyt Kaskiksen keittiömestarina.
screen-shot-2016-11-04-at-15-04-11Ranska 6.–9.7. Kipinän valtaa heinäkuun ensimmäisellä viikolla ranskalaiset maut. Laurent Holleville ja Sebastien Jeudy Gouvieuxissa sijaitsevan Infa Le Manoir ravintolakoulusta tuovat viisihenkisen tiimin mukanaan innokkaista opiskelijoista. Laurent on tuttu kasvo Turun ravintolamaailmasta. Hän työskenteli 7 vuotta ravintola Hermannissa sekä ennen paluutaan Ranskaan Herkkunuotassa keittiömestarina.
screen-shot-2016-11-04-at-15-04-11Miami 13.–16.7. Jonah Kim Miamista tulee Suomeen jo toista kertaa. Karu Izakayassa ruoallaan ja rennolla meiningillä ihastuttanut Jonah pääsee taas tutustumaan saariston tuotteisiin japanilais-korealaisella tyylillä. Jaettavat pienet annokset ja aasian maut tuovat jotain aivan uutta Kipinän kesään. Rento yhdessäolo ja vahvat maut ovat pääosassa.
screen-shot-2016-11-04-at-15-04-11Tampere 20.–23.7. Mika Roito ja Pekka Salmela pyörittävät Ravinteli Berthaa, Ravinteli Huberia ja pitävät catering-palvelua Tampereella. Uusia suunnitelmia miehillä pyörii aina mielessä, yhtenä esimerkkinä juuri lanseerattu Huberin Huilu -makkara. Rehellinen valmistutapa ja paikalliset raaka-aineet tulevat saamaan oman vahvan lisänsä Kipinän grillistä joka on uusiokäytössä oleva ahjo.
screen-shot-2016-11-04-at-15-04-11Islanti 27.-30.7. Fannar Vernhardsson on vieraillut Kustavin Kipinässä ja Food & Fun Turku festivaalissa aikaisemmin. Puhtaat pohjoiset maut ja vahva kokemus VOX ravintolan keittiöpäällikkönä ja Islannin kokkimaajoukkueen jäsenenä. Intohimoinen metsästäjä ja kalastaja tuntee tuotteensa ja niiden käsittelyn perinpohjaisesti ja tulee käyttämään esimerkiksi karitsaa joka on kasvanut alle kymmenen kilometrin päässä Kipinästä, kaikki osat hyödynnetään.
screen-shot-2016-11-04-at-15-04-11Norja 3.–6.8. Norjalaisen ravintola Eggetin kaksi pitäjää, Tony J. Martin, keittiömestari ja Roy Klausen, sommelier ja perustaja tulevat Stavangerista tutustumaan Suomen saariston raaka-aineisiin. Tony J. Martin vieraili ravintola Smörissä vuonna 2015. Tony on työskennellyt Reena Matbarenin keittiömestarina,Tango Bar and Kitchenin keittiömestarina ja on Norjan kokkimaajoukkueen jäsen. Roy:lla on kokemusta ravintoloista Tango, Hall Toll ja Bagatell.
CategoriesRavintolat

Facebook Comments