R

Restamax laajenee ulkomaille lisäämällä omistustaan sisäliikuntaketjussa

Ravintola-alan konserni Restamax Oyj suunnittelee laajenemista ulkomaille. Restamax kasvattaa omistustaan sisäaktiviteettipuistoja operoivassa SuperPark Oy:ssä, joka aikoo avata uusia liikuntapaikkoja Ruotsissa ja Kiinassa.

Restamaxin tavoitteena on laajentua ulkomaille ensi vuoden loppuun mennessä. Osakekauppojen jälkeen Restamaxin omistusosuus SuperParkissa kasvaa 19:stä 30 prosenttiin. Restamax tuli SuperParkin omistajaksi joulukuussa 2015.

”Sijoitimme SuperParkiin kasvattaaksemme liiketoimintaamme niin kotimaassa kuin mahdollisesti ulkomaillakin. SuperPark on niin mielenkiintoisessa vaiheessa, että katsoimme järkeväksi lisätä tässä vaiheessa omistustamme yhtiössä”, toteaa Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.

Lisää sisäliikuntapaikkoja ja ravintoloita Suomeen ja ulkomaille.

Vuodesta 2012 saakka toiminut SuperPark on laajentanut toimintaansa viidessä vuodessa vauhdilla. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on avata uudet kohteet Ruotsissa ja Kiinassa.

”Neljässä vuodessa rakensimme seitsemän puistoa. Ensi vuoden loppuun mennessä tavoitteena on avata 15–20 uutta puistoa lisää. Näistä puolet tulee Suomeen ja puolet ulkomaille”, kertoo SuperParkin toimitusjohtaja Juha Tanskanen.

SuperParkilla on tällä hetkellä puistot Espoossa, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa, Vantaalla ja Sotkamon Vuokatissa. Jyväskylässä puisto avaa ovensa tänä kesänä. SuperParkin liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa. Vuoden 2018 liikevaihtotavoite on 30 miljoonaa euroa.

Vuonna 1996 perustettu Restamax Oyj on Suomen ensimmäinen pörssiin listautunut ravintola-alan yritys. Konserniin kuuluu noin 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön liikevaihto on 130 miljoonaa euroa.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments