P

Perheet safkaa -tapahtuma jalkautuu Helsinkiin

Tammikuun 21. päivä on hyvä hetki viedä lapset ravintolaan Perheet safkaa -tapahtuman jalkautuessa ensimmäisen kerran helsinkiläisiin ravintoloihin. Tapahtuman aikana lapsiperheitä kannustetaan vierailemaan koko perheen voimin ravintoloissa, jotka ovat Ravintola Aito, Bronda, Shelter, Juuri, The Cock, Elite, Löyly, Muru, Presto, Salutorget, Strindberg, Teatteri ja Töölönranta.
Tapahtumaan osallistuvat ravintolat lupaavat pitää erityistä huolta ravintoloissa syömistä opettelevien lapsiasiakkaiden viihtyvyydestä, jolloin vanhemmat voivat rentoutua ja koko perhe nauttii elämyksestä. Viihtyvyys ei tarvitse järjestäjien mukaan sirkustemppuja, liskodiskoa tai leikkinurkkauksia, vaan luontevaa yhdessäoloa ja ruokailukokemuksen jakamista perheen kesken.
Tapahtuman ideoinut Family Matters kertoo haluavansa kiinnittää huomiota lapsiin osana elävää ravintolakulttuuria.
”Tavoitteenamme on muuttaa ravintolakulttuuria nykyistä perhe- ja lapsiystävällisemmäksi. Kotimaisessa asenneilmapiirissä on yhä havaittavissa jäänteitä menneiltä vuosikymmeniltä, jolloin lapset eivät olleet luonteva osa ravintolakulttuuria. Tapahtumaan osallistuvien ravintoloiden viesti on selkeä: tervetuloa vaan, ikään katsomatta”, perheystävällisiä työpaikkoja ja palveluita kehittävän yrityksen toimitusjohtaja Petra Gergov-Koskelo toteaa.
”Suomi muuttuu nopeasti ja lapset kuuluvat jo olennaisella tavalla helsinkiläisiin ravintoloihin. Hyvä ruoka kuuluu kaikille, minkä vuoksi haluamme kiinnittää asiaan huomiota yhdessä ravintoloiden kanssa Perheet safkaa -tapahtumalla. Yhteinen päämäärä on tietenkin, ettei asian tiimoilta tarvitse järjestää tulevaisuudessa erillistä päivää. Kaikki päivät ovat hyviä perheiden yhdessäsyömiselle, tapahtui se sitten kotona tai ravintolassa”, Family Mattersin toinen perustaja Minna Koskelo sanoo.
Ravintola Brondassa järjestetyssä Perheet Safkaa -paneelikeskustelussa Hawaii-ravintolaryhmää edustava Ville Relander, kustantaja-kirjailija Hanna Gullichsen, palvelumuotoilija Minna Koskelo, pohjoismaiden paras tarjoilija Saara Alander sekä olutasiantuntija Aniko Lehtinen käsittelivät suomalaisen kulttuurin suhdetta lapsiin ravintoloissa.

”Normaalit elämänmerkit kuuluvat ravintolaan, olivat ne peräisin sitten aikuisista tai lapsista. Muista ihmisistä lähtevä hälinä on parempi vaihtoehto kuin istuminen yksinään hiljaisuudessa”
-The Cockin ravintoloitsija Ville Relander

CategoriesYleinen

Facebook Comments