O

Ooh La Laa, Comptoir Farouge ja Hanko Sushi Bar ovat Stockmannin uudet yhteistyöravintolat, ”joilla muutetaan käsitys lounaasta”

Helsingin Stockmann liukuu vääjäämättä kohti kiinteistöyhtiötä, joka toimii alustana yhä useammalle ulkopuoliselle operaattorille. Yhteistyön lisääntyminen Royal Ravintoloiden kolmen uuden konseptin kanssa on tuore osoitus siitä, että tavaratalo hakee houkuttelevuutta neliömetri ja sektori kerrallaan. Tavaratalo ei voi olla enää vain tavaraa – sen on oltava inspiroiva elämys.

”Voi olla, että uusista ravintoloista tulee Stockan kellolle kilpailija kaupungin suosituimmasta treffipaikasta”, Stockmannin tuore tavaratalonjohtaja Jenni Pöllänen uskoo.

Tämä on suunta, johon parhaimmiksi mielletyt tavaratalot maailmalla ovat menossa. Hyvää ruokaa, virkistymistä, istahtamista, hyvää seuraa, hyvää juomaa, elämyksiä.
Stockmann lähtee siitä, että katutason ravintolauudistus luo tavaratalon asiakkaille merkittävän sekä ostosten että työpäivän lomassa tapahtuvaan ruokailuun liittyvän elämyksen. Annokset voi nauttia joko paikan päällä, tai siepata mukaan. Listat ja palvelu ovat viritetyt ydinkeskustan nopeaan rytmiin.
Ravintolat eivät muodosta kauppakeskuksista tuttua food court -keskittymää vaan sijainnit on sijoitettu ihmisvirtojen varrelle eri kohtiin katutason kerrosta.

Ooh La Laa vannoo saman päivän tuoreisiin salaatteihin ja yrtteihin, jotka tulevat Lindrothilta Turusta. Michelin-tähtitason kasvitarhatoimittajalta.

Uudet ravintolat koostuvat sushi-sensei Jesper Björkellin luoman Hanko Sushin viritetystä spin offista Hanko Sushi Barista, joka on jo auennut, Vege-kirjan ja Yes Yes Yes:in takana olevan Alex Niemisen ideoimasta, salaatteihin ja voileipiin keskittyneestä Ooh La Laa -delistä, joka avautuu huomenna tiistaina, sekä libanonilaiset maut Suomeen maahantuoneen Viviane Daaboul-Kallion Comptoir Farouge -mezebaarista, joka avautuu torstaina 26.4.2018.
Ravintoloita yhdistää ravintoloitsijalähtöisyys sekä taustalla oleva Royal Ravintolat, mutta myös se, että ravintoloilla on esivalmistuskeittiö Helsingin Tukkutorilla, josta tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet, itse tehdyt kastikkeet, tahnat ym. toimitetaan ravintoloihin, joissa annokset valmistetaan käsityönä – kyse on siten nopean ruoan laadullisesta nostosta.
Comptoir Farouge – Välimeren ja Libanonin makuja
Libanonilaiseen keittiöön erikoistuneen ravintoloitsijan Viviane Daaboul-Kallion kehittämä Comptoir Farouge (kauppa-asema/baaritiski) keskittyy välimeren pohjukan makuihin kuten mezeihin, lähi-idän leipärulliin ja ruokaisiin salaatteihin. Lähi-Idän maut tuovat mainion lisän keskustan lounastarjontaan.
Comptoir Farouge on Viviane Daaboul-Kallion ja Aki Kallion säpinäpaikka Stockmannin asiakkaiden nopean, mutta herkullisen syömisen tarpeeseen.

Comptoir Farouge toimittaa lounastarjoilut tilauksesta myös toimistopalavereihin ja erilaisiin tilaisuuksiin.
Varsinainen Farouge-ravintola aukeaa syksyllä Fabianinkadulle Helsingin Kasarmitorin kulmaan, jonne nousee 500 neliön ravintolakokonaisuus.
Ooh La Laa – salaatteja ja leipiä
Päivää ennen Yes Yes Yes -ravintolan avaamista Alex Nieminen sai kuulla, että Stockalle oli mahdollista avata heti toinen Yes:si. Mutta Nieminen kaivoi plakkaristaan pitkään muhineen konseptin, sillä Suomessa ei saa hyvää lounas- ja ravintolasalaattia.
Idea Ooh La Laa:han lähtee siitä, että hyviä salaatteja ei juurikaan Suomesta saa. ”Nyt saa”, Alex Nieminen lupaa.

Ooh La Laa vannoo hyvään makuun, joka on päällimmäisenä tuoreuden lisäksi. Salaatit ja yrtit toimitetaan päivittäin Turun suunnasta Lindrothin puutarhasta, joka on Michelin-tähtiravintoloiden luottotoimittaja.
Ajatus salaatin täytteistä torpattiin – vain puolikuivattu tomaatti ja artisokka tulevat säilykepurkista, kaikki muu valmistetaan alusta lähtien itse ja mm. linssien liotus aloitetaan aina edellisenä päivänä. Sesonkiajattelulla mennään. Alex Niemisen näkemyksen toteuttajana toimi keittiömestari Sami Rekola.
Juureen tehdyt leivät tulevat Tukkutorilta Väyrysen Coquus:ilta sekä Fazerin artesaanileipomo Gateu:lta. Kahvipavut paahtaa Aleksanterinkadulla Paulig Kulman yhteydessä oleva pienpaahtimo.
Ooh La Laa:ta kuvaillaan ”salads & sandwiches – champagne & cocktails -keitaaksi maailmanluokan huipputavaratalossa, jota kohti Stockmann on nousemassa uudistuksineen”.
Hanko Sushi Bar – nopean palvelun parempaa sushia
Stockmann-tavaratalon katutason kolmas uusi ravintola tarjoaa kiireisille laatusushia. Uusi Hanko Sushi Bar on ketjun muihin pisteisiin verrattuna erikoisravintola, jonka konseptissa on haettu nopean palvelun ja laadun yhdistämistä Hanko Sushin hitteihin. Lista on suppea, taattu ja nopea.
Jesper Björkell on sushimestari Hanko Sushin takana. Uusi Hanko Sushi Bar keskittyy suppeampaan listaan, mutta laatuun, asioinnin helppouteen ja nopeuteen.

”Sen sijaan, että seisottaisimme yöllä keitetystä riisistä ja edellispäivän kalasta valmiiksi paketoituja settejä vitriineissä, valmistamme ja pakkaamme ateriat paikan päällä tilauksesta. Ne voi ottaa helposti mukaan, tai sitten voi istahtaa alas ja aterioida japanilaistyyppisessä sushiravintolassamme, Hanko Sushin ravintoloitsija Jesper Björkell kertoo.
Teksti, kuvat ja tiedotteen editointi: Eeropekka Rislakki

CategoriesRavintolat

Facebook Comments