O

Olvi laajenee Tanskaan – Iisalmelaisyhtiö osti perinteisen Bryggeriet Vestfyen -panimon

Olvi on ostanut Tanskan neljänneksi suurimman panimon. Iisalmelaisyhtiö on hankkinut enemmistöosuuden perinteisestä Bryggeriet Vestfyen -panimoyhtiöstä. Kauppahinta on lähes 6,8 miljoonaa euroa.

Suomalainen panimokonserni Olvi Oyj on ostanut enemmistöosuuden tanskalaisesta Bryggeriet Vestfyenistä. Keskiviikkona tehdyllä kaupalla Olvi saa panimoyhtiöstä 60,88 prosentin enemmistäosuuden. Kauppahinta määräenemmistöstä on 6,76 miljoonaa euroa ja se maksetaan käteisellä.

Olvi on myös tehnyt ostotarjouksen yrityksen lopuista osakkeista yli 700 muulle osakkaalle. Kaupan toteutumisen ehtona on, että Olvi saa kasvatettua omistuksensa 90 prosenttiin.

Bryggeriet Vestfyen -yrityksen muodostavat oluita ja virvoitusjuomia valmistava panimo Assensissa sekä Norre Aabyssa sijaitseva Indslev-pienpanimo. Vuonna 2020 Vestfyenin myyntivolyymi oli 65 miljoonaa litraa ja liikevaihto 24,6 miljoonaa euroa.

Bryggeriet Vestfyen on perustettu vuonna 1885. Yrityksen palveluksessa on 100 työntekijää.

Olvin pörssitiedotteen mukaan Vestfyenillä on monipuoliset tuotannolliset valmiudet kaikkiin markkinoilla oleviin tuote- ja pakkausvariaatioihin. Vuotuinen valmistuskapasiteetti on 110 miljoonaa litraa.

Yrityksen toimiva johto on toimitusjohtaja Rasmus Damsted Hansenin johdolla sitoutunut jatkamaan yrityksen palveluksessa.

”Tanskan markkina on erittäin kilpailtu, mutta Olvi-konsernille hyvää kasvupotentiaalia omaava markkina. Olvi haluaa pitkäjänteisesti kehittää yrityksen liiketoimintaa paikallisista lähtökohdista, hyödyntämällä Olvi-konsernin pitkäaikaista kokemusta juomamarkkinoista”, kauppaa perustelee Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho.

Vestfyenin toimitusjohtajana on toiminut vuodesta 2019 lähtien Rasmus Damsted Hansen.

Ahon mukaan yrityksen maantieteellinen sijainti on hyvä, lähellä Keski-Euroopan ja Pohjoismaiden juomamarkkinoita.

”Olemme iloisia saadessamme uudelta markkinalta panimoyrityksen, jolla on kyky tuottaa monipuolista ja trendikästä tuotevalikoimaa”, Aho sanoo.

Olvi-konsernin myyntivolyymi oli viime vuonna 766 miljoonaa litraa ja liikevaihto 415 miljoonaa euroa. Yrityksen markkina-arvo on 1,07 miljardia euroa.

Kuvat: Olvi ja Bryggeriet Vestfyen

CategoriesKansi Olut Panimot

Facebook Comments