M

MT: Suomi on Berliinin ruoka- ja puutarhamessujen pääkumppani 2019

Suomi esittäytyy näyttävästi Berliinissä tammikuussa 2019 järjestettävillä Grüne Woche -messuilla. Vuosittainen tapahtuma kokoaa 400 000 kävijää ja 1700 näytteilleasettajaa eri puolilta maailmaa.
Suomalainen ruoka, pienten tislaamoiden ja panimoiden juomat sekä kotoiset raaka-aineet näyttäytyvät aiempaa laajemmin 18.-27. tammikuuta 2019 Berliinissä järjestettävillä Grüne Woche -elintarvike- ja puutarhamessuilla.
MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila allekirjoitti sopimuksen Grüne Wochen maakumppanuudesta perjantaina Berliinissä, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus -lehti. MTK:lle kyseessä on jopa miljoonan euron sitoumus, joka on tarkoitus rahoittaa muun muassa MMM:n tuella ja yhteistyökumppaneiden rahoituksella.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila (2. vas. ) allekirjoitti perjantaina Grüne Wochen kumppanuussopimuksen Berliinin messujen toimitusjohtajan Christian Göken kanssa (2. oik.). Neuvotteluihin osallistuivat myös MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi (vas.) ja Grüne Wochen projektijohtaja Lars Jaeger (oik.) Kuva: Messe Berlin.

Suomelle maakumppanuus takaa suuren näkyvyyden messujen avajaisissa ja virallisissa materiaaleissa. Pääkumppanille on varattu esittelyalueeksi jopa kokonainen messuhalli. Tänä vuonna kumppanina oli Bulgaria ja 2016 Unkari.
Marttila sanoo, että kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus esitellä suomalaista ruokaa ja kestävän metsätalouden tuotteita. Marttila uskoo, että ainakin Järvi-Suomen ruokamatkailu tulee olemaan vahvasti näkyvillä.
”Me katamme pöydän, jotta alan yrityksillä on mahdollisuus tarjota tuotteitaan Euroopassa”, Marttila toteaa lehdelle.

Suuret oluet – pienet panimot on tarjolla mukaan Grüne Wochelle Berliiniin.

Tänä vuonna Suomen-osastolla oli mukana erityinen Suuret oluet – pienet panimot -osasto, jossa oli maisteltavina suomalaisten pienpanimoiden ja -tislaamojen tuotteita. Messuosaston vastaava Pekka Kääriäinen toivoo, että pienten valmistajien juomatuotteet näkyvät myös ensi tammikuussa, kun Suomi on partnerimaa.
”Olemme olleet useana vuonna MTK:n ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa Grüne Wochella mukana. Toivomme että kotimaiset pientisleet- ja käsityöoluet eli Große Biere – Kleine Brauereien ovat jälleen tärkeässä osassa Suomen messualuetta”, Kääriäinen sanoo.

Pekka Kääriäinen kokosi Suuret oluet -pienet panimot osaksi Grüne Wochen Suomen-osastoa tammikuussa 2018. Kuva: Pirkka Junes.

Suomen Saksan suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde sanoo, että kiinnostus Suomea kohtaan on Saksassa kasvussa. Ruokamaana Suomi ei kuitenkaan ole vielä kovin tunnettu.
”Saksalaisten matkailu Suomeen on hurjassa kasvussa. Grüne Wochen kumppanuus on erinomainen tapa tuoda Suomea esille ja tukea Team Finland -toimintaa täällä”, suurlähettiläs sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.
Grüne Woche Berliinin messukeskuksessa 18.-29. tammikuuta 2019. www.gruenewoche.de

CategoriesMatkalla

Facebook Comments