M

Mario Batalilla on sanansa sanottavana ravintola-alan seksismiin – "En palkkaa ketään vaginan perusteella, vaan aivojen"

Mario Batalin ravintolaimperiumin kirkkain tähti, Manhattanin Meat Packing Districtillä toimiva Del Posto, voitti tovi sitten tunnustuksen ”Yhdysvaltojen paras italialainen ravintola”. Italialaiseen fine diningiin keskittyvä ravintola on yksi viidestä ravintolasta, jotka voivat ylpeillä arvovaltaisen New York Timesin myöntämästä täydestä neljästä tähdestä.
Mario Batali on ottanut viime aikoina kantaa ravintola-alan seksismiin, mihin hänellä on sanansa sanottavana. Del poston keittiötiimi on koostunut naisista viime helmikuusta alkaen, jolloin keittiömestari Melissa Rodriguez otti piisin haltuunsa.

”kivikaudella, eli joskus 1900-luvun puolivälin tienoilla, kokkaamista pidettiin niin fyysisenä työnä, ettei se sopinut naisille. Kokkaaminen oli cro-magnon-miesten hommaa.”

Ala on onneksi kehittynyt mestarin mukaan noista päivistä. Nykyään, jos parhaat tekijät sattuvat olemaan naisia, sitten he ovat. Capiche?
”En palkkaa kokkeja vaginan perusteella, vaan aivojen”, Batali toteaa kohtuullisen tyhjentävästi.
Luolamiesten lisäksi osansa saa myös taantumuksellinen media. Batalia sieppaavat sukupuoli edelle kirjoittavat toimittajat: ”Mitä, jos tekisit Rodriguezista jutun v*tun hyvänä kokkina ihan ensin, niin jutellaan siitä sukupuolesta sitten joskus myöhemmin?”

CategoriesRavintolat

Facebook Comments