M

Mädän brassilihan hajua peitetty syöpää aiheuttavilla kemikaaleilla

Skandaali Brasilian lihateollisuuden ympärillä ei ota laantuakseen. Deutsche Wellen mukaan mädäntyneen brasilialaisen naudanlihan tuoksua on paikoitellen peitetty syöpää aiheuttavilla kemikaaleilla.
Brasilialaisen naudanlihan kansainväliset markkinat ovat viiden miljardin euron arvoisina olennaiset maan taloudelle. Lihaviennin ajautuminen kaokseen on saanut Brasilian presidentti Michel Temerin lisäämään lusikkansa soppaan.

presidentti kutsui suurlähettiläät eilen luokseen pihvipainotteiselle sunnuntai-illalliselle.

Illallisen tarjoilu koostui ilmeisesti ennen kaikkea brasilialaisesta naudanlihasta. Tiedossa ei ole, kuinka suosittu yllätysillallinen oli suurlähettiläiden parissa.
New York Timesin mukaan mädän lihan myymisen mahdollistaneita lahjusrahoja on päätynyt poliitikoille, jotka edustavat Brazilian Democratic Movement -puoluetta. Se sattuu olemaan myös presidentti Temerin puolue.
Presidentti Temer nousi valtaan, kun hänen puoluetoverinsa Dilma Rousseff erotettiin presidentin virasta korruption vuoksi vuonna 2016.
Brasilialaista lihaa viedään sataanviiteenkymmeneen maahan, joiden joukossa on myös Suomi. Vaikka brasilialaisen lihan kulutus on liki puolittunut viimeisten vuosien aikana, suomalaiset söivät vuonna 2016 noin kaksi miljoonaa kiloa brasilialaista lihaa.

Mikäli kulutus on jatkunut samansuuntaisena, Suomeen on tuotu vuonna 2017 jo puoli miljoonaa kiloa brasilialaista lihaa.

Kaikkea sitä ei ole ehditty syödä. Suomeen tuodut brasilialaiset lihat tuntuvat silti kadonneen, sillä kotimaiset toimijat ovat kilvan vähätelleet brasilialaisen lihan osuutta liiketoiminnassaan.

Viisi Tähteä julistaa etsintäkuulutuksen, jonka toivoo auttavan kadonneiden lihojen löytymisessä.

Wanted
Rekkalasteittain brasilialaista naudanlihaa
Nähty viimeksi
ruokaloissa eri puolella Suomea
Löytöpalkkio
puhdas omatunto

CategoriesYleinen

Facebook Comments

Comments are closed.